Žena se zarazila smrtonosnom bakterijom u kozmetičkom salonu

Žena se zarazila smrtonosnom bakterijom u kozmetičkom salonu u koji je išla ugraditi nokte. Sve je počelo nakon što ju je kozmetičarka malo posjekla.

Kada ljudi odu na nokte misle da je najgore što se može dogoditi loša manikura. No, priča Jayne Sharp dokazuje da to nije uvijek pravilo.

Opušteno je sjedila i čekala svoju manikuru. Tada se kozmetičarka malo stresla te joj je posjekla desni palac. Posjekotina je bila jedva vidljiva.

Sharp se samo nasmijala i priznala da se nesreće događaju. Ona je strpljivo čekala da njezina manikura bude gotova.

Bol u palcu je bila užasna nakon nekoliko tableta za bolove

Nakon što su joj nokti bili gotovi, otišla je kući i nastavila sa svojim danom, no tada ju je počeo boljeti palac. Bol je postala tako užasna da je jedva prospavala noć, čak i nakon nekoliko tableta za bolove. To se jutro probudila jako bolesna. Mislila je da ima gripu tako da je otišla liječniku.

VIDI OVO: Djevojčica se zarazila smrtonosnom sepsom nakon što je probala obuću bez čarapa

No, liječnik je zaključio da nije bila riječ o gripi nego je bio zabrinut za Jaynein palac koji je jako natekao.

Žena se zarazila bakterijom

Liječnik joj je rekao da pripazi na promjene na palcu. Kako bi mogla pratiti promjene liječnik je stavio krug oko otekline. Sljedeće se jutro Jayne probudila nakon još jedne gotovo besane noći. Vidjela je da se oteklina proširila, a crvenilo pojačalo.

Zarazila se bakterijom koja jede meso

Jayne je odmah otišla liječniku koji joj je rekao da ima bakteriju koja jede meso. Trebali su odmah liječiti infekciju. Zapravo, upozorili su ju da bi moglo doći do gubitka šake i ruke.

Liječnici su se pripremili za operaciju te su uvjeravali Jayne da amputacija neće biti potrebna. Iako je bila iznimno bolna, operacija je bila uspješna. No, bili su potrebni mjeseci oporavka uz bolne vježbe kako bi Jayne mogla ponovno koristiti svoju ruku.

Smrtnost uzorkovana tom bakterijom iznosi 80 posto ako se ne otkrije na vrijeme

No, Jayne nije znala koliko je zapravo blagoslovljena. Smrtnost uzrokovana tom vrstom bakterije gotovo je 80% ako se ne otkrije dovoljno brzo.

VIDI OVO: Kažu da ovo piće nikada ne treba naručivati u kafićima, prepuno je bakterija

No, sada se Jayne gotovo potpuno oporavila. Palac joj još izgleda malo čudo te joj je teško čvrsto držati predmete, no barem amputacija nije bila jedna od posljedica.

Takav virus se uvlači u tijelo preko otvorene rane

Na svu sreću, bakteriju koju jede meso je vrlo teško dobiti. Jayne je bila u većoj opasnosti jer joj je dijabetes oslabio imunitet. Salon u kojem je Jayne išla na manikuru je odmah pozvao inspekciju te su rezultati pokazali da salon ne predstavlja nikakvu opasnost po zdravlje. Moguće je da je Jayne dobila virus nedugo nakon što je izašla iz salona. Naime, taj virus se uvlači u tijelo preko otvorene rane.

Hvala Bogu, Jayne je živa i zdrava te je sretna što je na vrijeme otkrila problem.

NAJNOVIJE!