4 razloga za zahvaliti Bogu usred nevolje

Čak i kada smo usred iskušenja, nevolje ili boli, čak i sada možemo zahvaliti Bogu zbog onoga tko On jest i što je sve učinio za nas.

Pisac Psalma 118 nam daje primjer. On je znao što je nevolja. Njegov život nije bio lagan. Bio je izdan i napadan. Osjećao se kako se nalazi u beznadnim i opasnim situacijama bez izlaza.

No usred tih iskušenja, također je iskusio i Božju osobnu intervenciju za njegovo dobro. U Psalmu 118, 8-14, psalmist svjedoči o Božjem izbavljenju i izražava svoju zahvalnost. U ovim stihovima pronalazimo više razloga zbog kojih možemo zahvaliti Bogu kada se suočavamo s nevoljama:

1. Bog je naše utočište.

Kada oko nas bjesne oluje, uvijek možemo pronaći sigurnost u Božjoj prisutnosti. On je utočište u oluji. „Bog je naše utočište i snaga, uvijek prisutna pomoć u nevolji“. (Psalam 46, 1)

VIDI OVO: Molitva zahvale: 7 molitvi za zahvalnost Bogu

Ljudima se ne može vjerovati, ali Bogu uvijek možemo vjerovati. U druge se ljude ne možemo pouzdati, ali u Boga se možemo pouzdati u svakoj situaciji. Kao što je radio psalmist, kada se nađemo usred nevolje, zahvalimo Bogu zbog toga što je on naše utočište. Kada se sklonimo u Njemu, On će biti naše utočište!

2. Bog je naš zaštitnik.

Kada se ljudi ili okolnosti bore protiv nas, ne moramo se brinuti ili pitati o pobjedi. Sam Bog ide sa svojim narodom i bori se za njih. (Ponovljeni zakon 30, 3-4) Kada je psalmist bio okružen i preplavljen neprijateljima, pobjeda je došla kroz Gospodinovo ime. Osjećate li se ikada ”preplavljeni neprijateljima”? Zazovite ime Gospodnje. Zahvalite Mu zbog toga što je On naš zaštitnik!

3. Bog je naša snaga.

Gospodin je moja snaga i moja pjesma; On je postao moje spasenje“. (Psalam 118, 14) Bog spašava! Bog će nas izbaviti iz nevolje snagom svoje moći! On je naš razlog za slavlje, stoga zapjevajmo pjesmu slave i zahvalnosti Bogu koji je naša snaga!

VIDI OVO: Jeste li zahvalni što vam Bog nije dao sve ono za što ste Ga molili?

4. Bog je dobar svo vrijeme!

Zbog toga što je Bog dobar, On djeluje u našim okolnostima za naše konačno dobro i za svoju slavu!

Naš Bog je naše utočište, naš zaštitnik i naša snaga! Ako se ne možemo sjetiti nikakvih drugih blagoslova danas, možemo zahvaliti Bogu na ovima! Zahvalimo Mu danas, pogotovo ako se nalazimo usred naših nevolja!

Autorica: Kathy Howard; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com

NAJNOVIJE!