Jesu li vaše želje od Boga? 3 načina na koja možete saznati

Jesu li vaše želje od Boga ili od vas samih? Nije uvijek lako razdvojiti naše sebične ambicije od Bogom danih snova i želja.

Kao dijete, želio sam postati mnogo toga. Bilo je razdoblje kada sam želio biti svjetski poznati mađioničar. Potrošio sam stotine dolara u mađioničarskoj trgovini i skoro otjerao sve svoje prijatelje jer si nisam mogao pomoći, a da im ne pokažem najnoviju iluziju koju sam usvojio. Srećom, ta vizija o mom životu je trajala samo godinu ili dvije.

Onda je bilo razdoblje kada sam želio biti kaskader. Ubio sam mnoge moždane stanice kotrljajući se niz velika brda i skačući iz vozila u pokretu. Taj san je trajao dok ga moja mama nije privela kraju.

Želio sam biti komičar. Rock zvijezda. Krotitelj lavova u cirkusu.

Da, ove ambicije su bile djetinjaste. Ne, ne mislim da je Bog stavio te snove u moje srce. Ali vjerujem da je tanka linija koja spaja svaki od tih blesavih zanimanja, koja govori o pravom snu koji je Bog imao za mene. On je stavio određene pogone i dispozicije unutar mene, koji bi u konačnici mogli dovesti do planova koje je imao za mene.

VIDI OVO: Hoće li Bog ispuniti sve želje našeg srca?

Dakle, očito je pitanje: “Kako mogu znati da je moj životni san od Boga?”

To je važno pitanje. Ako vaš san ne dolazi od Boga, nije ga vrijedno slijediti. To bi bilo gubljenje vremena i energije. A to bi u konačnici dovelo do frustracije i obeshrabrenja.

Nije uvijek lako razdvojiti naše sebične ambicije od Bogom danih snova i želja, ali postoji nekoliko filtera kroz koje možete propustiti svoje ideje da bi shvatili jesu li želje uistinu od Boga:

1. To će naposljetku donijeti slavu Bogu

Bog je sve učinio za svoju slavu. Dakle, Bogom dan san će mu na kraju donijeti slavu.

To ne znači da vaš san mora biti označen kršćanskom ribom ili pretrpan s raspelom. To također znači da se vaš san neće loše odraziti na Boga.

Na primjer, san koji zaobilazi zakonske okvire i graniči se sa nečim nemoralnim nije od Boga. Bog nikada neće tražiti da činite nešto u suprotnosti sa Njegovom Rječju. Ali, san koji pokazuje nadu, ljubav, mir – Bog dobiva slavu u tome.

“Jer sve je od njega i po njemu i za njega! Njemu slava u vjekove! Amen.” (Rimljanima 11,36)

2. Koristit će drugima

Božje srce kuca za ljude, a Njega više zanima kako se odnosimo prema drugima nego prema materijalnom uspjehu.

Svaki san kojem je cilj izrabljivati druge ili zarada na nečijoj tuđoj nesreći nije od Boga. Klonite se takvih poslovnih poduhvata, ambicija i planova.

VIDI OVO: Smiju li kršćani biti ambiciozni? Je li ambicija grijeh?

Umjesto toga, Bog će tražiti od vas da činite nešto drugo što zadovoljava potrebe drugih ljudi. To bi moglo značiti pisanje knjige koja nudi nadu. To bi moglo značiti stvaranje posve bezkofeinske šalice kave. To bi moglo značiti postati hraniteljem.

Potražite načine na kojima će vaši snovi biti na korist drugima, i na korak ste bliže Božjim snovima i planovima za vas.

“Učite se dobrim djelima: pravdi težite, ugnjetenom pritecite u pomoć, siroti pomozite do pravde, za udovu se zauzmite.” (Izaija 1,17).

3. Činit će se većim od onoga s čime se možete sami nositi

Bog ne daje male snove. Bog voli raditi značajne stvari kroz naizgled beznačajne ljude.

Za neke, odvažan san bi bio odgojiti pobožnu djecu. Za druge, to može biti voljeti supružnika onako kako se njihovi roditelji nisu nikada voljeli. Dok za druge to pak može biti pisanje knjige. Režiranje filma. Otvaranje sirotišta. Bog voli davati nam velike snove tako da, kada vidimo kako se događaju, znamo da je to djelo Božjih ruku, ne naših.

“Onomu pak koji snagom u nama djelatnom može učiniti mnogo izobilnije nego li mi moliti ili zamisliti.” (Efežanima 3,20).

VIDI OVO: Bog ispunjava želje onih koji u molitvi ovo traže

Odvojite trenutak za procjenu sna koji je u vašem srcu upravo sada. Da li vaš san ispunjava te kvalitete? Voljan sam se kladiti da jeste ako o tome razmišljate. I voljan sam se kladiti da vas pomalo plaši. Zar ne? Znajući da vam je Bog dao san, povećava vašu razinu odgovornosti u tome.

San od Boga nije trivijalan. To je bitno. Nije djetinjasto. To je moćno.

Ako vam je Bog dao san, trebate ga vršiti. Trebate se boriti za njega. Ne zanemarujte san koji vam je Bog dao. Vaš san je bitan.

Autor: Jonathan Malm; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Relevantmagazine.com

NAJNOVIJE!