Jeste li ikada čitali o životinjskim žrtvama iz Staroga zavjeta? Ako jeste, jeste li se pitali zašto su one postojale? Jedina plaća za grijeh bila je smrt. (Rimljanima 6, 23)

Gospodin je milosrdno dopustio žrtvovanje životinja kao zamjenu za ljudske živote. Stoga, ljudi su redovito Bogu prinosili žrtve za oprost grijeha. No, to je bilo samo privremeno rješenje, jer se žrtvovanje moralo stalno ponavljati. 

Kako bi čovječanstvo bili slobodno od krivnje za grijehe za vječnost, Bog je trebao ultimativnu žrtvu koja je trebala biti u potpunosti čista. (Levitski zakonik 22, 20)

Nadalje, to nije mogla biti životinja. Jer nakon svega, čovjek je bio kriv za grijehe i s obzirom na to, svijet je trebao savršenu, bezgrješnu, ljudsku osobu. 

VIDI OVO: Žrtva u kojoj Bog nalazi zadovoljstvo

Kako nemoguća situacija: čovjek je bio odgovoran i trebao je platiti cijenu, a samo je Bog bio sposoban biti bezgrješan.

Jedino moguće rješenje bio je Isus Krist; u potpunosti Bog i u potpunosti čovjek, koji je ponudio svoj život za sve nas. Za razliku od krvi bikova i janjadi, Kristova krv bila je dovoljna da bude plaća za sav grijeh. 

Iz tog razloga kažemo i vjerujemo da smo spašeni krvlju Kristovom. Isus je učinio ono što sami ne bismo mogli učiniti: oslobodio nas je od naših grijeha. Razmislimo o iznimnoj važnosti žrtve koju je Krist učinio za nas. Jesmo li Mu zahvalili za to?

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org