Zlostavljani dječak (14) izvršio samoubojstvo pred očima 50-ero djece

Zlostavljani 14-godišnji dječak imenom Sam Connor iz Engleske, tragično je preminuo nakon što je legao na tračnice vlaka.

Navodno je predao svoj ruksak i mobitel kolegama iz razreda prije nego je legao na tračnice na kojima ga je udario vlak.

Gotovo 50 osoba je svjedočilo toj tragediji. Policija je morala uklanjati ljude s mjesta događaja kako bi mogli prenijeti dječakovo tijelo, prenosi Faithit.

Blizu njega pronađena je poruka. Taj trenutak je mnogima ostao urezan u srce i sjećanje.

„Sama su zlostavljali u školi, ali ne znam kako“, rekao je obiteljski prijatelj, „Mnogo djece je žrtva zlostavljanja, ali mora da je njemu bilo jako loše kada se odlučio na ovo“.

Kolege iz škole su Sama opisivali kao „veselog i popularnog“, te kao jednog od „najšarmantnijih i najboljih“ dječaka u lokalnoj plesnoj školi.

Jedan ožalošćeni prijatelj napisao je poruku na Facebooku kako bi odao počast Samu:

„Ne mogu naći riječi za ono što sada osjećam. Niti jedan roditelj ne bi morao ići pokopati svoje dijete. Treba biti obratno.

Plakanje od sreće, smijanje i plesanje neće nikada više biti isto bez tebe. Počivaj u miru, Sam, ti apsolutna legendo.

Plesanje neće biti isto bez tebe. Nadam se da i gore u nebu sada plešeš“.

Škola je negirala optužbe za zlostavljanje, ali su mnogi prijatelji progovorili u užasu koji je Sam proživljavao u školi.

„To je užasno. Imam prijatelje koji su bili tamo i koji su sve vidjeli“, jedan je dječak rekao o tom fatalnom danu, „Dao je svoj mobitel i torbu prijateljima te je legao na tračnice ispred vlaka. Neki veći učenici su odmah djelovali, počeli su odgurivati mlađe učenike kako bi ostali sigurni“.

„Rekli su da je zlostavljan“, dodao je, „Do kraja škole ima još samo četiri dana te bi pomislili da bi mogao potražiti i dobiti pomoć“.

Jedan radnik u trgovini se prisjetio trenutka poslije tragedije kada je mnoštvo užasnute djece vrišteći utrčalo u radnju:

„Bilo je tako tužno. Djeca su vrištala, trčala i plakala. Jedna mlada djevojka je ušla u trgovinu u suzama te je vikala da je sve vidjela. Pogledali smo van i ugledali vlak na platformi – tada smo sve zaključili. Djeca na platformi nisu znala što učiniti“.

Jedan od putnika se sjeća kako su djeca padala na koljena i izvikivala ime poginulog:

„Vidjeli smo neke djevojke kako počinju plakati, dječaci su bili na koljenima, vikali su ispod vlaka: ‘Sam, Sam’“.

Mnoštvo je ljudi ostavilo cvijeće na mjestu te tragedije. Glasnogovornik škole odbija bilo kakve ideje o zlostavljanju, ali je zato ravnatelj izrazio svoje žaljenje:

„Ovo je jako teška situacija za sve, ali poznajući vjeru, suosjećanje i zajedništvo u našoj školi, vjerujem da ćemo podržavati jedni druge kroz sve ovo“, napisao je Kibble, „Ovo će započeti od sutra – održat ćemo nekoliko skupova kako bismo razgovarali s djecom o tome što se dogodilo i kako se nositi s time“.

Ovo je zaista užasno vrijeme za Samove kolege, prijatelje iz plesne škole, a posebice za njegovu obitelj i svjedoke događaja. Pomolite se da uz zajedništvo i vjeru prebrode tu užasnu tragediju.