Zmije su imale noge: Najnovije otkriće potvrđuje biblijski Postanak

Otkriće jednog nedavnog fosila je još više potvrdilo biblijski opis iz Knjige Postanka.

Nedavno istraživanje je pokazalo da su, u jednom stupnju razvoja, zmije zapravo imale noge. Fosil o kojem se radi pripadao je životinji imenom „Nashash” koja je imala dvije stražnje noge, a otkriven je u Argentini, piše Jerusalem Post.

U Postanku je opisan slučaj kada su Adam i Eva jeli zabranjeno voće te je Bog prokleo zmiju koja ih je na to nagovorila govoreći: „Kad si to učinila, prokleta bila među svim životinjama i svom zvjeradi divljom! Po trbuhu svome puzat ćeš i zemlju jesti sveg života svog ” (Postanak 3,14).

VIDI OVO: Je li Sotona doslovno bio zmija u edenskom vrtu?

Sada mnogi smatraju da ovo novo otkriće potvrđuje taj događaj: zmije su imale noge prije nego ih je Bog osudio da pužu.

Iako je ta zmija opisana na početku Biblije, spominje ju se i na kraju, u Otkrivenju 12,9 i 20,2 kao: „Stara zmija”.

 U ovom članku se pitanje zmijinih nogu malo bolje objašnjava:

„Kada pogledamo na Postanak 3,13-15 nema jasne indikacije da je zmija imala noge, nego da će biti prokleta kako bi puzala po trbuhu i jela zemlju. No u Postanku 3,1 dobivamo informaciju da je zmija bila klasificirana kao divlja zvijer zbog čega se vjerojatno isto to spominje i u Postanku 3,14”.

Autor članka, Bodie Hodge, dodao je da „je problem u tome što je riječ bila o kopnenoj i/ili letećoj životinji koja se pomicala ili letenjem, puzanjem ili korištenjem nogu”.

„Ako je puzala zašto je onda prokleta i zašto ju usporediti sa životinjom koja je imala noge u Postanku 3,14?”, upitao je autor, „Bez obzira je li riječ o divljoj životinji, zmija je bila kopnena životinja te je bila sposobna ophoditi polja u Edenskom vrtu”.

VIDI OVO: Što znači Isusova izjava: ”Budite mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi”?

Naravno, godine se baš ne poklapaju za one koji se drže pogleda „mlade zemlje” kada je riječ o postanku svijeta. Čini se da je novootkriveni fosil star oko 100 milijuna godina.

I u prošlosti je bilo otkriveno nekoliko zmija koje su imale noge.

Jedan od profesora je vodio učenike u muzej kada je uočio neobičan fosil. Vidio je „maleni fosil s dugom kralježnicom s rebrima koji je bio dugačak oko 15 centimetara. Izgledao je kao zmija, ali je bio u nekakvom neobičnom kamenu”. Tada je uočio da je to biće imalo i noge.

Rekao je: „Usta su mi pala do poda. Pogledao sam malo bliže te sam vidio da piše da je riječ o nepoznatom fosilu. Ajme… Nikada nije pronađena niti jedna zmija s četiri noge. Ovo je zaista veliko otkriće.”, piše Faithwire.