Znajte da će vas grijeh vaš stići

“… i znajte da će vas grijeh vaš stići.” (Brojevi 32,23)

Bog je u ovaj naš svijet ugradio nepromjenljiva načela i nikakvom se ljudskom dovitljivošću ne može izbjeći djelovanje ovih načela. Jedno od njih je da ne možemo griješiti i onda se lako izvući.

Neki od nas su to rano naučili kradući džem ili neku drugu hranu čije su nas mrlje brzo odale majkama. Ali ova se istina odnosi na sve u životu i o njoj svjedoče sve novine.

VIDI OVO: Bog oprašta grijehe, no nešto svi moramo znati

Pjesma “The Dream of Eugene Aram” (San Eugenea Arama) izvanredna je ilustracija ovoga. Misleći da može počiniti “savršeni zločin”, Aram je ubio čovjeka i bacio njegovo tijelo u rijeku, u “blatnjavu vodu, crnu kao tinta, ekstremne dubine”. Sutradan ujutro pošao je na obalu rijeke, na mjesto gdje je počinio zločin.

I pretraživao crnu, zlosretnu lokvu,

Divljim, sumnjičavim pogledom,

I ugledao mrtvaca u koritu rijeke

Jer je prevrtljiva struja presušila.

Pokušao je pokriti tijelo velikom hrpom lišća, ali te noći u onom kraju zapuhao je snažan vjetar i potpuno razotkrio truplo.

Tada sam pao na svoje lice,

I prvo počeo plakati,

Jer znao sam da je moju tajnu

Zemlja odbila sakriti,

Na tlu ili u moru ma bilo ono

Tisućama hvati duboko.

Konačno je zakopao svoju žrtvu u udaljenoj spilji, ali godinama kasnije kostur je pronađen; on je osuđen za zločin i pogubljen. Njegov grijeh ga je sustigao.

VIDI OVO: Hoće li te Bog kazniti zbog grijeha koji činiš?

Ali postoji jedan drugi način kako nas grijeh može sustići. E. Stanley Jones podsjeća nas da se “grijeh pokazuje u unutarnjem izopačenju, u paklu kojega čovjek iznutra proživljava jer gubi poštovanje za sebe samog, u prisiljenosti da živi u slijepim podzemnim labirintima”.

Čak ako čovjekov grijeh u ovom životu i ostane neotkriven, sigurno će ga sustići u onom drugom. Ako ovaj grijeh ne bude očišćen Isusovom krvlju, doći će k svjetlu na dan suda. Bilo da se radi o djelima, mislima, motivima ili namjerama, za sve će to slijediti optužba i biti izrečena kazna. A kazna je, naravno, vječna smrt.

Autor: William MacDonald