Naslovnica Zdravlje Znakovi na tijelu koji otkrivaju da niste zdravi: Nemojte ih zanemariti!

Znakovi na tijelu koji otkrivaju da niste zdravi: Nemojte ih zanemariti!

Neki znakovi na tijelu vam mogu otkriti da niste zdravi. U ovom tekstu otkrivamo osam signala koje ne biste trebali zanemariti. U pitanju je vaše zdravlje!

Tijelo nam često šalje signale da nešto nije u redu sa zdravljem. Iako oni ne moraju ukazivati na nešto loše, niti biti znak za uzbunu ili paniku, neka upozorenja ipak ne biste trebali zanemariti.

Donosimo nekoliko korisnih savjeta koji vam mogu biti od velike važnosti kako biste prepoznali da s organizmom nešto nije u redu. Evo na što valja obratiti pozornost:

1. Sijeda kosa prije 40 godine

Ako imate više od 50 posto sijede kose već u ranijoj životnoj dobi, a takve slučajeve nemate u obitelji, to može biti jedan od znakova dijabetesa.

2. Madeži

Neki madeži na tijelu mogu biti poprilično opasni, iako ih je većina bezopasna. Posebno su opasni oni koje su nastali sunčanjem.

3. Bjeloočnice

Bjeloočnica bi trebala biti uvijek bijela. Osim u slučajevima kada ste neispavani ili prehlađeni. Žuta bjeloočnica može biti znak žutice, problema s jetrom i žuči. Crvena može biti znak visokog krvnog tlaka ili nekog virusnog oboljenja.

4. Ispucale usne

Ispucale usne mogu biti uzrokovane promjenama temperature i vjetrom. Ako su pucanja usnica učestala, uzrok može biti gljivična infekcija ili znak pomanjkanja vitamina B.

5. Otečeni vrat

Ako ste primijetili kako vam vrat izgleda otečeno, nemojte to zanemariti, potražite savjet liječnika. Otečen vrat najčešće uzrokuju problemi sa štitnjačom koji su uobičajeni kod žena između 20 i 50 godina.

VIDI OVO: 20 ranih znakova da se u tijelu možda pojavio rak

6. Gubitak obrva

Nagli gubitak dlačica može biti znak problema sa štitnjačom, hipertireoze – preaktivne štitnjače ili hipotireoze – smanjenog rada štitnjače, piše Dnevno.

7. Crveni dlanovi

Užareni i crveni dlanovi mogu biti uzrok dermatitisa, ekscema ili alergijske reakcije na metale, lijekove, hranu ili piće. Također, ovakva promjena može biti znak otežanog rada i bolesti jetre.

8. Promjene na noktima

Nokti vam mogu puno otkriti o zdravlju vašeg tijela, a uzroci promjena mogu biti razni. Male i velike promjene na rukama i nožnim prstima mogu upućivati na razne bolesti. Tanki i krhki nokti mogu biti uzrok genetike ili pomanjkanja kalcija, ovakve promjene mogu biti povezane i s nepravilnim radom štitnjače. Problemi s noktima mogu ukazivati i na rak pluća.

Postoji i neki drugi znakovi na tijelu koju mogu ukazivati da s njime nešto nije u redu. Ako ste ih primijetili ili znate za neke, slobodno ih ostavite u komentaru.

NAJNOVIJI ČLANCI