5 znakova nasilnog muškarca: Otvorite oči ako ste u vezi s njim!

Ako nešto nije u redu u vezi, pripazite na ove znakove nasilnog muškarca. Oni mogu sačuvati vaše vrijeme, bol, i moguće, vaš život.

Većina osoba koje se nađu u dugotrajnoj vezi s nasilnom osobom ostaju u njoj jer se boje prekinuti ili jer smatraju da mogu promijeniti svog nasilnog partnera.

Nikada ne možete promijeniti nasilna ponašanja. Oni moraju htjeti biti promijenjeni. Jedino što možete jest moliti za njih, željeti im dobro i pustiti Boga da ih promijeni. Vaša sigurnost treba biti vaš prioritet.

Kako se zaštititi od veze s potencijalnim zlostavljačem? Tako što trebate pripaziti na znakove upozorenja.

Priložena je lista najčešćih ponašanja karakterističnih za nasilne osobe.

Ako nešto nije u redu u vezi, pripazite na ove znakove. Oni mogu sačuvati vaše vrijeme, bol, i moguće, vaš život.

5 znakova nasilnog muškarca:

1. Nasilni muškarac je pretjerano ljubomoran

Ako ne smijete pogledati ili razgovarati s osobom suprotnog spola bez da vas se optuži za prevaru, to je znak da nešto nije u redu. Nekima laska ovakva pažnja. No nije laskavo kada dođe to točke gdje ste udaljeni od prijatelja, obitelji i kolega s posla. Nemojte biti polaskani, budite oprezni.

2. Nasilni muškarac želi vas kontrolirati

Takva će osoba neprestano pratiti s kime ste i gdje ste. Govorit će vam što da oblačite, birat će vaše prijatelje, prijetit će samoubojstvom, ponekad će nastojati kontrolirati svaki aspekt vašeg života.

Osobe željne kontrole mogu biti emocionalno, verbalno i fizički nasilne. On će provjeravati vaš e-mail i mobitel da vidi s kime se čujete te će ponekad provjeravati vaše društvene mreže i pratiti vas putem GPS-a.

Foto: Pixabay

3. Nasilni muškarac će vas pokušati izolirati

On će vas htjeti samo za sebe. Ponekad će se činiti prenapadan od početka te će htjeti ubrzati vašu vezu. Osjećat ćete se voljeno i ugodno jer ta osoba želi sve svoje slobodno vrijeme provoditi s vama. No ne radi se u tome da žele provoditi vrijeme s vama, nego te osobe ne žele da vi provodite vrijeme s bilo kim drugim.

Ova će vas osoba eventualno nastojati izolirati od vaše obitelji i prijatelja. U njihovom umu, vi pripadate njima, a pažnja koju biste poklonili bilo kome drugome za njih je prijetnja.

4. Nasilni muškarac je iznimno osjetljiv

Sve što vi kažete on smatra negativnom kritikom. Ako podijelite vaše osjećaje, stavove ili misli, optuživat će vas da ga omalovažavate. Ako se ne složite s njime u svemu, govorit će vam da ga ne poštujete. On je uvijek žrtva u vezi, a za sve ste vi krivi. Čak i za njegovo nasilno ponašanje.

Drugim riječima, vi nemate pravo misliti i imati svoje uvjerenja i stavove o životu. Ako imate zdravu sliku o sebi i ego, veza s takvom osobom zasigurno neće potrajati.

znakovi nasilnog muškarca
Foto: Pixabay

5. Nasilni muškarac lako plane

Svi se ponekada uzrujamo i to je u redu. No stvar je u tome kako reagirate kada se uzrujate. Ako vrišti, udara zidove, baca stvari, vrijeđa ili vas zove pogrdnim imenima, to nije u redu. Ako ne može izraziti svoje osjećaje bez da dobije napad bijesa, nešto nije u redu (a to niste vi).

Nemojte ni na sekundu pomisliti da su se ti ispadi pojavili kada je vas upoznao. Istražite njegovu prošlost. Je li imao problema s nasilnim ponašanjem u prijašnjim vezama? Ako jest, onda je to veliko crveno svijetlo.

Ako shvatite da izbjegavate određene teme, da se neprestano ispričavate ili opravdavate svoje ponašanje tada se možda nalazite u vezi koja se ne treba nastaviti.

Cilj je pronaći novu vezu koja ima trajni potencijal. To znači da trebate vjerovati svom instinktu i paziti na ove znakove upozorenja. Ako osjećate da nešto nije u redu, vjerojatno ste u pravu.

… DA, ovi se znakovi mogu primijeniti i na žene. Dečki, obratite pozornost!

Izvor: Theprayingwoman.com; Prijevod: Ida U.

NAJNOVIJE!