4 upozoravajuća znaka da se udaljavate od Boga
Foto: Pexels

Ovo su četiri upozoravajuća znaka da se možda udaljavate od Boga.

Nedostatak molitve

Kada biste najmanje molili, tada je molitva najpotrebnija. Drugim riječima, kada vam više nije do molitve, sve se više udaljavate od Boga. Bog se nije pomaknuo; mi jesmo! Moramo se vratiti Bogu, a najbrži način da mu se vratimo je na koljenima. Molite kada vam nije do molitve, jer je to signal vam je molitva baš tada neophodna.

Glad za Riječju

Prorok Amos je pisao o gladi za Riječju: “Evo, dani dolaze – riječ je Jahve Gospoda – kad ću poslati glad na zemlju, ne glad kruha ni žeđ vode, već slušanja riječi Jahvine.” (Amos 8,11) Ta glad je zadesila našu zemlju i svijet, ali ne daj da se i tebi to desi. Kada odustaneš od Kruha Života, koji je Živa Božja Riječ, onda gubiš najveći izvor Božje hrane. Kada prestaneš čitati Bibliju, zastani i čitaj je. U vrijeme kada ti se najmanje čitati Biblija je baš vrijeme kada ti je najpotrebnija.

VIDI OVO: 14 načina kako vas Sotona pokušava udaljiti od Boga

Vraćanje bljuvotini

Znam da ovo zvuči strašno grubo, ali Izreke upozoravaju o ovome (Izreke 26,11). Također nas upozorava i Apostol Petar kada citira Solomona: “Dogodilo im se što veli istinita izreka:” Pas se vraća svojoj bljuvotini i okupana svinja valjanju u blatu. “(2. Petrova 2,22). Kontekst ovog stiha je otpadanje, ne udaljavanje od Boga. Zato ako uhvatite sebe da padate u stare grijehe koje ste prestali činiti, to je stvaran znak da se odlazite od Boga. Molite za pomoć da se oduprete iskušenju i predate se Njemu jer se sami ne možemo izboriti.

Usamljen život

Kada ste odsječeni od Tijela Kristovog i drugih kršćana, tada ste izolirani od zajedništva, veza i molitvi svetih. Ne možemo hodati sami sa Kristom u životu; potrebni smo jedni drugima. A budući da Novi Zavjet ima dosta “jedan drugom”, ne bi se trebali odvajati od Kristovog tijela. Ima mnogo članova, ali Tijelo najbolje funkcionira kada su svi dijelovi prisutni. Kada se počnete odvajati, onda se sigurno udaljavate od Boga.

VIDI OVO: 4 stvari koje možete učiniti kada osjećate da ste se udaljili od Boga

Zaključak

Kada vam se događaju periodi vremena bez molitve, bez čitanja Biblije, vraćanje starim grijesima, te življenje usamljenog kršćanskog života, molim vas da shvatite ozbiljno ove simptome, jer se udaljavate od Boga. Sjećate se razmetnog Sina? Njegov otac je gledao u daljinu i čekao da se njegov sin vrati (pokaje), a kada ga je spazio, potrčao je pozdraviti ga, poljubiti i zagrliti. Ovo je Očeva želja za vas ako ste se udaljili.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com