NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeŽupnik se iznenadio kada je vidio poruku anonimnog donatora

Župnik se iznenadio kada je vidio poruku anonimnog donatora

Župnik se iznenadio kada je primio dirljivu poruku koju je poslao nezaposleni i anonimni donator. Uz pismo je poslao i donaciju za ukrajinske izbjeglice.

Početkom ožujka prošle godine vlč. Giuseppe Tedesco, župnik jedne od župa u milanskoj biskupiji (sjeverna Italija), predvodio je misiju spašavanja. On i trojica župljana uzeli su dva vozila i vozili se 20 sati do granice između Poljske i Ukrajine kako bi pokupili ukrajinsku djecu koja su ranijih godina posjetila talijansku župu.

Veza između Ukrajine i Italije postoji od 1998. godine. Od te godine deseci ukrajinske djece ljetuju u gradu Busto Arsizio, a ugošćuju ih obitelji iz različitih župa.

Dočekalo ga je anonimno pismo s donacijom

Vlč. Giuseppe je nakon prvih bombardiranja Ukrajine razgovarao s djecom preko telefona: neka su bila jako uplašena i plakala. Jedno dijete je izgubilo kuću od bombi i skrivalo se s drugima u podrumu škole. Kada je svećenik saznao da su neki od njih prešli granicu s Poljskom, brzo je organizirao putovanje kako bi djecu doveo u Italiju, zajedno s majkom i njezinom 14-dnevnom bebom, piše Aleteia.

Nekoliko dana nakon povratka s putovanja, dobio je anonimno, rukom pisano pismo s donacijom. Poslao ga je 58-godišnjak, koji navodi da nije župljanin te župe, ali često dolazi na subotnju misu. Donator se ispričao zbog rukopisa, napominjući da ima problema s vidom.

Snimka zaslona: Facebook/Oratorio San Giuseppe – Busto Arsizio

U pismu, između ostaloga, stoji:

“Nezaposlen sam dvije godine i, unatoč poteškoćama, osjećam potrebu dati ovu malu donaciju za ljude koji su u većim poteškoćama od mene, a kojima vi i vaša zajednica pomažete.”

Vlč. Giuseppe objavio je na Facebooku komentar na pismo:

“Ovo pismo popraćeno donacijom vrijedi više od tisuću propovijedi. Ovo je dobročinstvo, ovo je srce koje voli. Neka te Bog blagoslovi i uzvrati ti, dragi brate. Tvoja gesta je prekrasna stranica Evanđelja.”