Molitva u Isusovo ime

Molitva u Isusovo ime čini čuda. Kada molimo u Njegovo ime, molimo Njegovim autoritetom.

„I u onaj ćete dan reći: Hvalite Go­spoda, zazivajte ime njegovo! Obznanite među pucima djela njegova, spomenite se da je ime njegovo uzvišeno!“ (Izaija 12,4).

Poštovani molitelji,

Molitva u Isusovo ime moćna je stvar, jer kada molimo u Njegovo ime, molimo Njegovim autoritetom. Bog obećava da će odgovoriti na sve što tražimo u Njegovo ime i što je po Njegovoj volji.

Iz ovog razloga moramo znati Božju volju kako bismo molili Isusovim autoritetom. Ovo je divna istina, jer nam garantira da On čuje naše molitve. Kroz molitvu u Isusovo ime obznanjujemo narodima ono što je On učinio. Jeste li iskoristili prednosti ovog nevjerojatnog obećanja u svojim životnim okolnostima?

Ivan 16,23-24 kaže: „I u onaj dan ništa nećete mene moliti. Zaista, zaista, kažem vam: što god zaišćete od Oca u moje ime, dat će vam. Dosad niste ništa zaiskali u moje ime: išćite, i primit ćete, da radost vaša bude potpuna.“

Prije nekoliko godina moj suprug Norm imao je priliku testirati ovo obećanje dok je bio u kinu sa svojim nećacima. Gospodar prstenova je uzbudljiv film, no usred filma, jedan tinejdžer prestao je disati. Kroz kino se prolomio bolan krik oca koji je molio sina da počne disati. On je svom snagom vikao „Davide, diši! Davide, diši!“ Ali David je samo nepomično ležao, ne dišući.

Film je naglo zaustavljen, a ljude u kinu uhvatili su strah i panika. Atmosfera je bila veoma napeta. Ne znajući točno što učiniti, Norm je krenuo prema mjestu gdje je dječak nepomično ležao. Potom se sagnuo i djelujući u vjeri položio ruke na Davida i tiho rekao: „U ime Isusovo, diši.“ Iznenada, David se povratio u život i počeo disati! Bog je odgovorio na molitvu vjernika.

VIDI OVO: Isus je veći od svega s čime se možemo suočiti

Postoji snaga u imenu Isus kada svoju vjeru povežemo s nebom.

Što znači imati Isusov autoritet?

Nije li to nešto što može potpuno promijeniti našu vjeru i dati nam veliku smjelost i pouzdanje u našim molitvama? Prečesto molimo vrlo slabe molitve, jer se fokusiramo na ono što ne možemo postići. U stvarnosti, Bog svemira, pobjednik i čovjekov Spasitelj, stoji s nama u moći i snazi. Njegovo ime je moćna kula i tvrđava kojoj ni jedna sila tame ne može odoljeti, niti je savladati. On može učiniti bilo što!

„Čvrsti je toranj ime Gospodnje; k njemu hita pravednik, i siguran je.“ (Izreke 18,10).

Neka ovaj stih potakne vašu vjeru tako da vjerujete u veličinu i snagu ​​Isusovog imena u vlastitom molitvenom životu. Svojim molitvama kad ih molite u ime Isusovo dodirnut ćete nebo i promijeniti zemlju.

Moliti u Isusovo ime
Foto: Alfonso Romero/Freeimages.com

Što znači moliti u Isusovo ime? Što je molitva u Isusovo ime?

„Ime Isusovo je prolaz kroz koji istinske molitve moraju ući u nebo. Njegovo ime je „lozinka“ koja otvara pristup nebu.“ Eddie i Alice Smith

Molimo s Isusovim autoritetom. Kada se molimo s Njegovim autoritetom, priznajemo Njegovu božanstvenost i pobjedu na Kalvariji.

„Ako što zaišćete u moje ime, ja ću učiniti.“ – (Ivan 14,14).

Molimo namjesto Njega i za Njegovu slavu. Molimo u skladu sa svim što On jest, u skladu s Njegovom Riječju i karakterom.

„I što god zaišćete u moje ime, to ću učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.“ – (Ivan 14,13).

Živimo naše živote i prinosimo svoje zahtjeve u Njegovo ime. On će odgovoriti na molitvu kada živimo za Njega i molimo u Njegovo ime.

„I sve što god činite, riječju ili djelom, sve činite u imenu Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu i Ocu po njemu.“ – (Kol 3,17).

VIDI OVO: Isus vas može naučiti kako trebate moliti

Molimo se u moći Njegovog imena. Molimo s vjerom, jer molimo u moći Njegovog imena. Poznajemo i konstantno sve više doživljavamo stvarnost odgovorenih molitvi koje su izrečene u Njegovo ime.

„I po vjeri u ime njegovo — ovoga koga vidite i znate očvrsnulo je ime njegovo. I vjera koja dolazi kroza nj dala je ovomu to potpuno zdravlje naočigled sviju vas.“ – (Djela 3,16).

Dobivamo pomoć koristeći Njegovo ime. Isus dolazi u pomoć kada zazivamo ​​Njegovo ime. On donosi spasenje i izbavlja nas. On nas oslobađa kada koristimo Njegovo ime.

„Jer: Svaki koji zazove ime Gospodnje, bit će spašen.“ – (Rimljanima 10,13).

Podsjećamo se što Njegovo ime predstavlja. Pozivamo se na Božja obećanja iz Pisma i razumijemo ovlasti koje nosi Njegovo ime.

„Gospode, Gospodaru naš, kako je divno ime tvoje po svoj zemlji; tko je ponad nebesa postavio slavu tvoju!“ – (Psalam 8,1).

Molimo se unutar relacije s Isusom. Naš odnos s Isusom postaje jači kada iskusimo Njegovu ljubav i vjernost u molitvi. Kada se molimo u Njegovo ime, molimo se na temelju našeg odnosa s Njim.

„Ne nama, Gospode, ne nama, već svojemu imenu slavu daj; zbog milosrđa svojega, zbog istine svoje!“ – (Psalam 115,1).

VIDI OVO: 3 snažne molitve kojima se Isus molio Bogu (a možeš i ti!)

Prije nekoliko godina provela sam deset dugih dana u bolnici radi svog oca koji je imao otvorenu operaciju srca. Četiri dana nakon operacije srca imao je unutarnje krvarenje i brzo morao otići na još jednu operaciju. U čekaonici sam molila u ime Isusovo da krvarenje prestane, i to se dogodilo. Operacija je bila uspješna, a moj je otac upravo proslavio 91. rođendan!

Molitva u Isusovo ime - hoće li Bog odgovoriti?
Foto: Pixabay

Molitva u Isusovo ime – hoće li Bog odgovoriti?

Hoće li Bog odgovoriti na molitve u Isusovo ime? Da. Bog je spasio život mog oca. Isusovo ime je svemoćno. Uvjeravam vas da nam je u tom kritičnom trenutku moć Isusovog imena mnogo značila.

Nemojmo nikada zaboraviti da Isusovo ime otvara nebeske blagoslove. Ono donosi Njegovu moćnu silu u naše svakodnevne živote. Dok budemo molili u narednim tjednima, prisjetimo se što to znači moliti u Njegovo ime i realizirajmo autoritet koji imamo u molitvi. Svojim molitvama, mi dotičemo nebo.

„A ovi će znaci pratiti one koji uzvjeruju: u moje ime izgonit će zloduhe; govorit će novim jezicima; zmije će uzimati — i popiju li što smrtonosno, neće im nauditi; na bolesnike polagat će ruke, i bit će im dobro.“- (Marko 16,17-18).

Autorica: Debbie Przybylski; Prijevod: Aleksandar J.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!