10 biblijskih stihova koje trebate znati kada ste pod duhovnim napadom

Ovi biblijski stihovi će vas ohrabriti kada ste pod duhovnim napadom. Božja Riječ je moćno oružje.

„Gospodine, trebamo generaciju vjernika koji se ne srame Evanđelja. Trebamo vojsku vjernika koji mrze biti mlaki i koji će iznad svega stajati na tvojoj Riječi. Podigni ih, Gospodine.“ Film Ratna soba: Molitva je moćno oružje, Chris Fabry

Onog trenutka kada primimo Isusa Krista kao našeg Spasitelja ulazimo u bojno polje.

Bojno polje je naš kršćanski život, neprijatelj je Sotona, meta je naša duša, a ratni plan je Božja Riječ.

Trik je u prepoznavanju pravog neprijatelja. On je majstor u pretvaranju da je naš šef, zli susjed niz ulicu, stari zlostavljač iz srednje škole ili suradnik koji kritizira sve što radimo.

No, Božja Riječ kaže da ne idemo u rat protiv krvi i tijela, protiv ljudi, protiv opipljivih stvari koje vidimo, jer su to samo alati.

To bi bilo isto kao da vojnici odaberu ići u rat protiv strojnica, granata i raketa; i misle da su zadobili bitku nakon što su ih iskorijenili. Oružje je samo alat. Neprijatelj je taj koji koristi oružje. On je onaj kojeg moramo pobijediti.

Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci želim pružiti stihove koji ciljaju na određene molitve za naše muževe, djecu, suradnike, susjede, susjedstva i tako dalje.

No, također želim ciljati na specifična područja u našem osobnom životu, jer se trebamo kupati u molitvi jednako kao što druge trebamo kupati u molitvi. Sotona se bori za vašu dušu jednako kao što se bori za duše vaših prijatelja i voljenih!

To je razlog zašto sam prošli mjesec pisala na temu 10 stihova u vezi snage. Također ćemo pogledati stihove za radost, mir i još mnogo toga.

Jer premda je kršćanski život borba, Bog nikada nije namijenio za nas da živimo pod pritiskom i stresom. Kakvo bi to bilo svjedočanstvo? Zašto bi itko želio postati kršćanin ako sve što vide jest hrpa kršćana koji su pod stresom i pritiskom cijelo vrijeme?

PROČITAJTE: 4 biblijska obećanja na koja se možete osloniti tijekom duhovnog napada

Pavao je rekao: „Ta kraljevstvo Božje je… pravednost i mir i radost u Duhu Svetome.“

Ovo su 10 stihova u vezi duhovnog ratovanja koje trebate za vašu ratnu sobu. Držite ih na dohvat ruke. Zapamtite ih i prisjećajte ih se svakodnevno.

„Ali u svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po Onomu koji nas uzljubi“ (Rimljanima 8,37).

„‘Ne silom ni snagom, već Duhom mojim’, veli Gospod Nad Vojskama“ (Zaharija 4,6).

„Zaista, kažem vam, što god svežete na zemlji, bit će svezano na nebu i što god razdriješite na zemlji, bit će raz­driješeno na nebu. Nadalje, kažem vam, ako se dvojica od vas slože na zemlji u bilo čemu, što god zaišću, bit će im od Oca mojega koji je na nebesima“ (Matej 18,18-19).

„Vi ste od Boga, dječice, i pobijedili ste ih; jer veći je Onaj koji je u vama nego onaj koji je u svijetu“ (1. Ivanova 4,4).

„Obucite svu bojnu opremu Božju, da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim. Jer nije nam boriti se protiv krvi i tijela, nego protiv poglavarstava, protiv vlastî, protiv vladarâ tame ovoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. Zbog toga uzmite svu bojnu opremu Božju, da se mognete oprijeti u dan zli te se, izvršivši sve, održati. Držite se dakle! Opašite bokove svoje istinom i obucite oklop pravednosti i obujte noge spremnošću za evanđelje mira. Povrh svega, uzmite štit vjere kojim ćete moći ugasiti sve goruće strijele Zloga. Uzmite i kacigu spasenja i mač Duha, to jest riječ Božju. Svakovrsnom molitvom i prošnjom u svako doba molite u Duhu. Poradi toga i bdijte sa svom ustrajnošću i molitvom za sve svete“ (Efežanima 6,11-18).

„Podložite se dakle Bogu! Oduprite se đavlu, i pobjeći će od vas!“ (Jakovljeva 4,7).

„Jer ako i hodimo u tijelu, ne vojujemo po tijelu. Ta oružje našega vojevanja nije tjelesno, nego u Bogu moćno za rušenje utvrda. Obaramo mudrolije i svaku uznositost koja se podiže protiv spoznaje Boga i zarobljujemo svaki um na poslušnost Kristu“ (2. Korinćanima 10,3-5).

PROČITAJTE: 7 znakova da se suočavate s duhovnim napadom

„Budite trijezni, bdijte, jer protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre. Oduprite mu se čvrsti u vjeri, znajući da iste patnje podnose vaša braća po svijetu“ (1. Petrova 5,8-9).

„Skinuvši poglavarstva i vlasti, javno ih izloži slaveći njome pobjedu nad njima“ (Kološanima 2,15).

„I oni ga pobijediše krvlju Jaganjčevom i riječju svjedočanstva svojega; i ne uzljubiše život svoj sve do smrti“ (Otkrivenje 12,11).

Autorica: Rosilind Jukić; Izvor: Rosilindjukic.com

NAJNOVIJE!