7 duhovnih načina kako pobijediti depresiju

Kako vam Bog može pomoći kada ste depresivni? Ovih sedam duhovnih načina vam mogu pomoći da pobijedite depresiju!

Depresiju možemo olakšati strpljivim razmišljanjem o Božjoj Riječi i očekivanjem da će On djelovati. U Bibliji piše: Što si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni? U Boga se uzdaj, jer opet ću ga slaviti, spasenje svoje, Boga svog! (Psalam 42,6)

Molitva je ključ za obuzdavanje depresije. U Bibliji piše: I ojađena u duši pomoli se Ana Jahvi, plačući gorko. (1. Samuelova 1,10)

Korisno je podsjećati se na primljene blagoslove. U Bibliji piše: Neka hvale Jahvu za dobrotu njegovu, za čudesa njegova sinovima ljudskim! Jer gladnu dušu on nasiti, dušu izgladnjelu on napuni dobrima. (Psalam 107,8.9)

Slavljenjem Boga možemo odagnati depresiju. U Bibliji piše: Blagoslivljat ću Jahvu u svako doba, njegova će mi hvala biti svagda na ustima! Nek’ se Jahvom duša moja hvali, nek’ čuju ponizni i nek’ se raduju! Veličajte sa mnom Jahvu, uzvisujmo ime njegovo zajedno! (Psalam 34,2-4)

VIDI OVO: Molitva protiv depresije: 3 molitve za pomoć u depresiji

Kršćanska glazba može odagnati depresiju. U Bibliji piše: Pravednici, Jahvi kličite! Hvaliti ga pristoji se čestitima. Slavite Jahvu na harfi, na liri od deset žica veličajte njega! Pjesmu novu zapjevajte njemu i glazbala skladna popratite poklicima. (Psalam 33,1-3)

Osjećaj depresije i obeshrabrenosti ne traje vječno. U Bibliji piše: Večer donese suze, a jutro klicanje. (Psalam 30,6)

Vršiti Božji zakon može donijeti mir osobi izloženoj depresiji. U Bibliji piše: Koji tvoj Zakon ljube, velik mir uživaju, ni o što se oni ne spotiču. (Psalam 119,165)

NAJNOVIJE!