4 razloga zašto Bog želi da čekate

On nikada ne kasni, ali i ne rani – Njegovo su vrijeme i namjera uvijek savršeni.

Drži li vas Bog trenutno ‘na čekanju’? Zašto On želi da čekate? Postoji li svrha vašeg čekanja?

Zapamtite: kada Bog traži od vas da nešto čekate, to nije Njegov način na koji vam nešto uskraćuje, već način na koji vas želi promijeniti.

Bog apsolutno sve drži pod kontrolom i stoga je ovo primjenjivo na svaki dio života, bilo to čekanje velikih stvari poput supružnika, djece, novog posla ili pak manjih stvari kao što je odgovor na tekstualnu poruku ili čekanje u redu u svom najdražem restoranu.

U životu ćete svakako čekati. Rijetko kada ćete uživati. Ali ćete morati proći kroz to.

Postoji li svrha vašeg čekanja? Ovdje se nalaze barem 4 razloga čekanja:

Zbog vašeg osobnog posvećenja.  

Božji plan A za vaš život je da vas učini što više nalik Isusu ( 1 Sol 4,3).  U pravilu, što duže čekate to ćete se teže držati Boga i Njegovih obećanja. Možda se ovo neće uvijek činiti tako, ali za vrijeme čekanja događa se duhovna transformacija u vašem životu.

Zbog otkrivanja istinskih motiva vašeg srca.

Bog vas ne testira da bi otkrio kako ćete vi nešto učiniti (On to već zna), već da bi vam pokazao što se zaista nalazi duboko u vašem srcu. Grijeh i idoli u vašem srcu će se pojaviti dok čekate. Pojavit će se možda i osjećaji razočaranja. Ali ti osjećaji – općenito svi i oni otkriveni – su paradoksalno milost od Boga.

Zašto?

Jon Bloom to najbolje objašnjava: „Ukoliko shvatite da grijeh povećava vaš osjećaj razočaranja, tada je pojava vašeg razočaranja dobronamjernost koja bi vas trebala voditi u pokajanje.“

Zbog porasta vaše vjere.

Kada bi vam Bog uvijek dao ono što želite u trenutku kad to želite, On bi bio zao Otac. Razmislite o tome. Uzimajući u obzir našu grešnu prirodu, kada nikada ne bismo trebali čekati, nikada ne bismo imali razloga vjerovati Bogu. Mi bismo činili što želimo. Nikad ne bismo molili. Ne bismo Ga poštivali zbog onoga što On jest. Da nikada ne moramo čekati, naši bi životi bili znatno gori.

Ali Bog će često činiti da čekate. I On vam obično neće ispuniti želje u vrijeme kada vi to želite. No, dok čekate, povjerenje postaje sve dublje i postupno, vaša vjera raste.

Zbog usađivanja vrijednosti u vama.

Ovu sam ideju dobio iz članka web-stranice Desiring God. I tako je istinita. Čekali ste posao…i konačno ga dobili. Bili ste sami sve do 38. godine…i onda ste se konačno oženili. Niste mogli imati djece u prvih 10 godina braka, kad gle! Dječak! Teško je neke stvari uzimati zdravo za gotovo kad vas Bog ‘natjera’ da ih čekate.

Mogu nabrojati nekoliko puta u vlastitom životu kada me Bog natjerao da nešto čekam. Tijekom tog razdoblja, razmišljao sam kao psalmist: „O Bože, koliko još?“ U nekoliko sam prilika, kada bi to čekanje završilo, imao osjećaj kao da nikada ni nisam čekao. Muku čekanja istisnula bi radost Božje vjernosti. To mi se dogodilo mnogo puta i vjerujem da je to svjedočanstvo mnogih drugih. Bog će učiniti da čekate. On nikada ne kasni, ali i ne rani – Njegovo su vrijeme i namjera uvijek savršeni.

Autor:

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!