Kako Bog otvara zatvorena vrata?

Ova zatvorena vrata o kojima govorim neka je stvar, neka situacija, neka potreba za koju molite.

Duh Sveti me potaknuo da vam pišem o tome kako Bog otvara zatvorena vrata. Netko tko čita ovu poruku odmah će se povezati s tim jer je suočen s jednima ili više zatvorenih vrata. Pred samim vašim očima nalaze se vrata koja kao da su neprestano zatvorena. To može biti ozbiljna financijska situacija pa molite da se otvore vrata neke prilike. Međutim, sve što pokušavate kao da ne uspijeva; vrata se jednostavno ne otvaraju.

Kako Bog otvara zatvorena vrata?

Ne znam što su vaša zatvorena vrata, ali za mnoge kao da su i prozori i vrata zatvoreni. Nebo se čini poput olova i ne možete prodrijeti kroz njega. Ova zatvorena vrata o kojima govorim neka je stvar, neka situacija, neka potreba za koju molite. To može biti i kriza koja ne zahtijeva ništa drugo nego čudo. A vi još niste primili odgovor na svoje žarke molitve i prošnje Gospodinu.

U Otkrivenju Krist govori o sebi kao o ONOM KOJI OTVARA I ZATVARA VRATA (vidi Otkrivenje 3,7). Ovo se nalazi u pismu poslanom vjernicima u staroj Filadelfiji, crkvi koju je Gospodin pohvalio što je sačuvala njegovu riječ o postojanosti i nikada nije zanijekala njegovo ime. Jednostavno rečeno, u svojim najtežim razdobljima ti su ljudi vjerno stajali na Riječi Božjoj. Nisu optuživali Gospodina da ih je zanemario ili se oglušio na njihove vapaje.

PROČITAJTE: 3 Sotonine laži koje su upropastile svijet

Sotona je očito došao protiv njih s lažima. Njegove vlasti i sile tame, lažni duhovi, izlijevali su na njih samu utrobu pakla govoreći da je Bog zatvorio svaka vrata, da nije vrijedan štovanja i vjere. Ali ti vjernici za koje Isus kaže da su bili od male snage, ustrajno su se pouzdavali i strpljivo čekali na Boga da stavi ključ u vrata i otvori ih. On drži ključ svih zatvorenih vrata i jedino on postavlja pred nas otvorena vrata.

Čas kušnje već je nad nama

Evo što im je Gospodin obećao, a to je i naše obećanje:

“Budući da si sačuvao moju poruku o postojanosti, i ja ću tebe sačuvati od časa kušnje koji će doći na sav svijet da podvrgne kušnji stanovnike zemlje” (Otkrivenje 3,10).

Ovaj čas kušnje već je nad nama. On nosi neopisiva testiranja vjere, tako velika i tako žestoka da će mnogi pasti u smrtonosnu nevjeru. Veliki otpad od vjere sad je doista već na čitavom svijetu.

Ali vi – jer se još uvijek pouzdajete u njegova obećanja i voljni ste čak umrijeti u vjeri ako i ne vidite njihovo ispunjenje – bit ćete sačuvani od kušnje, koja dolazi na sav svijet, da ne upadnete u nevjeru. Bog je čuo vaš vapaj i zna vrijeme, zna i sat, kad će otvoriti sva vrata. Dakle, nikada ne odustajte. Nikada ne sumnjajte. Stojte na njegovim obećanjima. On vas neće iznevjeriti.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Put života

NAJNOVIJE!