Strahovit otpad koji je Isus predskazao

Mase vjernike preplavljuje strahovit otpad, posebno u karizmatskim krugovima. Mnogi odlaze od osvjedočujućeg propovijedanja koje potiče dušu i traže učitelje koji udovoljavaju njihovu tijelu.

Oni su prevareni onim što Pavao naziva ”drugim evanđeljem, drugim Isusom”. Njihove se uši okreću da čuju učenje propovjednika koji su usredotočeni na zaradu.

Vidjeli smo to tijekom naših evangelizacija po Europi. Talijanski su nam kršćani rekli za američke evanđeliste koji su ljudima ispraznili džepove, skočili u svoje privatno avione i rekli: ”Ćao, zbogom!”

Isus je unaprijed vidio otpad

No Isus je unaprijed vidio sve te stvari. On je vidio kroz povijest do našega vremena i predskazao što će sve doći: odbijanje svete opomene, pojava evanđelja lakoće – plitko učenje propovjednika koji ugađaju tijelu; veliki otpad.

On je upozorio da će u posljednjim danima ljubav mnogih ohladnjeti. Jednom gorljive sluge postat će mlake ili hladne. Pretvorit će Kristovu skupocjenu milost u gramzljivost.

Propovijedat će o Njegovu opraštanju i blagoslovima i da nikakvu cijenu nije potrebno platiti. Ljude će umirivati u njihovu grijehu. A to će tako ojaditi Gospodina da će ih ispljunuti iz svojih usta, kako je rekao (…)

Mnogi kršćani idu kroz život zadovoljni samo da prežive. Oni žele samo toliko Isusa da dospiju u nebo. Oni koji ga traže čitavim svojim srcem imat će oči potpuno otvorene za tajne bogatog života.

Autor: David Wilkerson

PROČITAJTE JOŠ: