Je li istina da đavao u 3 sata u noći najmoćnije djeluje?

Za 3 sata u noći mnogi kažu da je ”vražji sat”, te tada đavao najmoćnije djeluje. Je li to istina? Djeluje li doista đavao u to vrijeme najviše?

Horor filmovi i televizijski prilozi o paranormalnim pojavama često spominju tzv. „vražji sat” („đavolja ura”). I dok neki tvrde da se to odnosi na vrijeme između tri i četiri sata ujutro, drugi kažu da se radi o vremenskom razdoblju između ponoći i tri sata ujutro. Mnogi, bez obzira na vremensko razdoblje o kojem smatraju da se radi, tvrde da je vrag najmoćniji upravo u to vrijeme.

Evo 4 razloga zbog kojih se ovo vremensko razdoblje smatra izvorom jake demonske aktivnosti:

1. Sotona oponaša Boga

Ova je ideja vjerojatno potekla od svijesti da Sotona voli oponašati Boga.

Evanđelja, ono po Mateju, po Marku te po Luki, kažu nam da je Isus umro u „devetoj uri”, što bi prema suvremenom računanju vremena bilo 15 sati. Sotona zato za sebe prisvaja tri sata ujutro i tako izravno pokazuje prezir prema Bogu.

2. 3 sata ujutro pada usred noći

Drugi razlog zbog kojeg se ovo vremensko razdoblje smatra ishodištem neuobičajeno snažne demonske aktivnosti jest činjenica da ono pada usred noći: sunce je već odavno zašlo i neće se pojaviti još nekoliko sati.

Biblija više puta spominje noć i tamu kao vrijeme grijeha. Ta je ideja savršeno sažeta u Ivanovu evanđelju:
„A ovo je taj sud:
Svjetlost je došla na svijet,
ali ljudi su više ljubili
tamu nego svjetlost
jer djela im bijahu zla.
Uistinu, tko god čini zlo,
mrzi svjetlost i ne dolazi k svjetlosti
da se ne razotkriju djela njegova” (3,19-20).

3. Suđenje Isusu održali se upravo u to vrijeme

Također, Juda je izdao Isusa u noći (neki smatraju da se to dogodilo u ponoć), a Petar je zanijekao Isusa prije nego što je „pijetao zapjevao” (oko šest sati ujutro). A to bi značilo da se Isusovo „suđenje” pred Velikim vijećem održali za vrijeme „vražjeg sata”.

4. U 3 sata nalazimo se u najdubljem snu

Evo još jednog razloga, koji dolazi iz područja biologije čovjeka. Naime, upravo se u tri sata ujutro zdrav čovjek nalazi u fazi najdubljeg sna. Kada se probudimo u to doba, ili nas netko probudi, to može poremetiti naš biološki ritam te dovesti do lošeg raspoloženja ili anksioznosti.

Bez obzira koje je doba dana…

Mnoge osobe imaju običaj kratko se pomoliti kada se probude u tri ujutro.

Treba znati: bez obzira koje je doba dana, Bog je uvijek moćniji od Sotone i ostaje „svjetlo svijeta” koje će uništiti svaku tamu.

Autor: Philip Kosloski; Izvor: Aleteia.org/Book.hr

PROČITAJTE JOŠ: