5 iskušenja koja ljeti odvlače ljude od odlaska u crkvu
Foto: Unsplash

Koja iskušenja ljeti odvlače ljude od odlaska u crkvu? Donosimo ih 5 najčešćih u nastavku.

Često ćemo nailaziti na otpor u našim naporima štovanja. Sotona ne bi želio ništa drugo nego vidjeti da ste se povukli iz crkve. Istina je da kršćani, koji aktivno ne slijede svoju vjeru, lutaju. Ako gorljivo žudimo za Bogom, svijet će nas odvući od naše vjere.

Razmotrimo u nastavku kako se ove relativno “dobre” stvari mogu pretvoriti u iskušenja tijekom ljeta.

1. Godišnji odmor

Putovanje na more ili neku drugu zemlju je sjajan način da istražite Božju kreaciju, dobijete privremeni predah od svojih redovnih obaveza i, nadamo se, nađete malo vremena za razmišljanje i ponovno punjenje.

Odmor je prekrasan način da svojoj obitelji donesete avanturu i nova iskustva. Međutim, budite oprezni i ne dopustite da vam odmor stane na put vašoj obitelji u obožavanju Boga koji je stvorio sva prekrasna mjesta za odmor.

Naša dužnost kao kršćana je štovati Boga i zauvijek uživati ​​u Njemu. Pozvani smo svake nedjelje slaviti Spasitelja. Naravno, bit će bolesti i nepredviđenih događaja koji bi vas mogli spriječiti da idete u crkvu nedjeljom, ali općenito, pozvani smo slaviti Boga svake nedjelje. Ako putujete više vikenda, pokušajte pronaći lokalnu crkvu gdje god idete.

2. Opušteni ljetni stav

Pred kraj lipnja svi su spremni za promjenu tempa. Iako je odmor od škole, posla i aktivnosti zdrav, ne želimo da taj opušteni stav prodre u naše posjećivanje crkve.

Pohađanje crkve važno je za duhovni rast. Podsjeća nas da štujemo Boga koji nas je stvorio i stavlja nas u zajedništvo s drugima u našoj crkvi. Ako nismo tu da se povežemo s drugima, možda nećemo znati njihove potrebe, osobito ako prolaze kroz teška razdoblja.

PROČITAJTE: Trebamo li ići u crkvu? Što Biblija kaže o tome?

Budite dosljedni s posjećivanjem crkve tijekom cijele godine. Godina ima 52 nedjelje. Ako ne možete malo više od 50 sati godišnje odvojiti za crkvu, onda je to žalosno.

3. Utjecaj drugih ljudi

Koliko god željeli vjerovati da drugi ne utječu na naše odluke, obično postoje neke iznimke. Kada vas susjed pozove na zabavnu aktivnost u nedjelju dopodne, doći ćete u iskušenje.

Jako je važno da bračni par odluči koje su mu vrijednosti i drži ih se. Ako želite biti vjeran kršćanin, pohađanje crkve nije izbor. Bit će ljudi koji će vas nesvjesno navesti da preskočite crkvu samo jedan vikend. Čini se tako nevinim prihvatiti njihov poziv. Njihova su djeca u nogometnom timu koji igra nedjeljom; vaš susjed želi da im se pridružite na njihovom brodu; ima toliko stvari u kojima biste mogli biti pozvani da sudjelujete. Svi mi imamo stvari koje bismo mogli raditi nedjeljom osim odlaska u crkvu.

Nedjelja je proglašena danom Gospodnjim i stoga je naša dužnost da Mu se klanjamo.

4. Dječje aktivnosti

Sport može biti izvrstan put za djecu da steknu vještine i budu aktivniji. No, naše društvo postalo je pomalo ludo za sportom i pretvara ga u idola. Svaka obitelj mora postaviti vlastite granice o tome kako će sport izgledati za njihovu obitelj.

Ne možete predvidjeti svaku situaciju s kojom ćete se suočiti, ali pripremite strategiju. Odvojite vrijeme za razmišljanje, molitvu i raspravu sa svojim supružnikom o tome kako ćete se nositi sa sportom ili drugim aktivnostima koje će se dogoditi u nedjelju.

5. Vaša sklonost grijehu

Svi mi imamo različitu pozadinu, iskustva, osobnosti i određene grijehe. U kojem god području da ste najviše iskušavani, Sotona će to iskoristiti da vas pokuša zadržati izvan crkve. Da biste pobijedili ova iskušenja, prvo ih morate biti svjesni; drugo, upotrijebite snagu Duha Svetoga da ih pobijedite. Sami nismo dovoljno jaki da se odbranimo od ovih iskušenja. Kada se oslanjamo na snagu Duha Svetoga, molimo za nju i imamo vjeru u nju, On nam može pomoći da promijenimo naše putove.

PROČITAJTE: Tajni grijeh koji ubija kršćansku ljubav

Moramo biti na oprezu! Sotona je na djelu u našim životima. On je poput one dosadne krtice ili voluharice, stvara tunele, remeti vam tlo. Sotona ne želi ništa više nego odvući Božji narod od crkve.

Nedjeljno jutro može biti najteže i najizazovnije jutro u tjednu. Koliko često stvari ne idu po planu dok pokušavate doći u crkvu? No, oduprite se zlu i pobjeći će od vas.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare