U brak treba stalno ulagati. Snažan brak zahtijeva požrtvovnost, pogreške koje trebaju biti oproštene i odluke u koje se trebamo pouzdati.

kako biti na blagoslov svom bračnom partneru
Foto: Creative Commons/Petar Milošević

Sve je više propalih brakova, svjedoci smo brojnih razvoda, odvojenja, slomljenih srca, no Bog nam obećaje pomoći ako smo spremni dozvoliti Njemu da bude na prvom mjestu u našem braku. On može po svojoj milosti održati i ozdraviti svaki brak (Matej 19,5)

U svim našim nesavršenostima, Bog nas poziva da sudjelujemo u procesu izgradnje braka koji će proslavljati Boga. Kako možemo blagosloviti svoje bračne partnere? Donosimo najmanje pet načina da to učinimo:

Služite

Markovo evanđelje 10, 43-44 nas podsjeća, “…Naprotiv, tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga.” Muževi su pozvani da vole žene kao što Krist ljubi Crkvu, a žene su pozvane da im budu podložne.

Oprostite

Muževi i žene nikada neće doseći razinu savršenstva, a Bog nas poziva da naš brak raste kroz neprestano pružanje oprosta drugome.

Molite

Kao i sve drugo, odnosi najbolje rastu kada su potpomognuti molitvom. Divno je kada se bračni par, kao i cijela obitelj, skupa moli.

Imajte povjerenja

Ljubav ne može opstati ako ne postoji povjerenje. Možemo se osloniti na Božju milost koja nas može osposobiti da vjerujemo svom partneru.

Poštujte

Vaš bračni partner je divna osoba koju vam je Bog darovao, no ta osoba ima i svoje obaveze. Muževi i žene trebaju biti partneri jedno drugome tako što će poštovati pozive i darove onog drugog, te mu u svemu biti najveća potpora.