5 pitanja koja će vam pomoći da izbrišete laži u svojoj glavi
Foto: Unsplash

Ako su vaše misli osuđujuće, optužujuće, ogorčene, beznadne, mračne ili ružne, vrijeme je da potjerate nepozvanog! Ovih 5 pitanja vam mogu pomoći da izbrišete laži u glavi!

Dok smo završavali video projekt na temu Psalma 23, moj prijatelj Steve i ja razgovarali smo o svim prednostima i greškama snimke. U jednom trenutku me želio pohvaliti, no krivo sam ga razumjela.

Je li vam se ikad dogodilo da ponekad ne čujete istinu, jer je glas kojeg čujete glasniji od istine. I možda ga tako dugo slušamo da čak i kad nas netko istinski želi ohrabriti, prekinemo ga i završimo s laži u koju vjerujemo.

Zašto to činimo?

Zato što smo neprijatelju dali sjedište za našim stolom.

Psalam 23 nam govori da Bog priprema stol pred nama u prisutnosti naših neprijatelja, a taj stol ima samo dva mjesta – jedno za vas i jedno za Boga.

Bog priprema ovaj stol pred vama i pred vašim neprijateljem, a ne s vašim neprijateljem! Ne daje vašem neprijatelju mjesto. Neprijatelj je protjeran.

Dakle, vaš neprijatelj se mora povući i može vas jedino gledati sa strane. Može zuriti u vas, rugati se i upirati prstom, ali njegovi zlobni komentari su nemoćni i obezvrijeđeni od strane Onoga koji sjedi s vama i daje vam istinu i ljubav.

PROČITAJTE: Dvije duhovne tajne koje mogu promijeniti vaš misaoni život

Stol koji Gospodin priprema za vas je na čast i blagoslov.

Dolazi u obliku vašeg života – vašeg običnog, svakodnevnog života – s Njime. Postavlja pred vas sve što treba da vas nahrani i blagoslovi. Svakodnevno daje savršeni dio svoje milosti i istine kako bi vas održao. I ne samo da priprema, već vas poziva da dođete i budete blagoslovljeni.

Ali vaš neprijatelj je lukavi optužitelj. On je prepredeni kamen spoticanja koji želi proždrijeti vašu radost, uništiti vam pouzdanje, ukrasti nadu i iskušati vas da vjerujete da je njegov način življenja i razmišljanja bolji od Gospodinovog.

Stoga, ako čujete ružne laži i razočaravajuće riječi, bez obzira što je rečeno, možda je vrijeme da provjerite svoj stol? Možda ste ponijeli sa sobom još jednu stolicu.

Drugim riječima, možda ste dopustili da se neprijatelj miješa s blagoslovom, milošću i zajedništvom koje imate s Gospodinom i od njega. Dopuštate da Sotona zamijeni Božje Istine sa svojim prljavim lažima. Primate njegovu osudu više od Božje skrbi.

Zato pogledajte svoj život i razmotrite ako ste svom neprijatelju dali mjesto za stolom.

Stanite ovdje i stvarno razmislite i molite u vezi toga – samo vi i vaš Pastir. Jer ponekad ne shvaćamo da je Sotona povukao stolicu.

Jeste li iskusili milost, blagoslov i zajedništvo koje je Bog pripremio samo za vas? Ili je neprijatelj upropastio gozbu?

Zamolite Gospodina da vas učini svjesnim vašeg pravog neprijatelja. Zamolite ga da vam pojača ton tako da možete čuti ono što je stvarno.

PROČITAJTE: Biblijske upute za skrivene misli: Kako negativne misli izbaciti iz glave?

Ako su vaše misli osuđujuće, optužujuće, ogorčene, beznadne, mračne ili ružne, vrijeme je da potjerate nepozvanog! To je glas vašeg neprijatelja i on ne smije sjediti za stolom. Ako ostane, ukrasti će sav blagoslov, užitak i radost koje vam vaš Pastir daje.

Zapitajte se:

  • Je li to glas mog nebeskog Oca ili mog neprijatelja?
  • Može li ono što si govorim ili čujem u svojoj glavi proći kroz filtar iz Filipljanima 4,8?
  • Je li istinito?
  • Je li čisto?
  • Je li pravedno?

Ako nije Božji glas, otjerajte ga.

Božje riječi će se podudarati s Galaćanima 5,22 – riječima ljubavi, radosti, mira, strpljivosti, blagosti, dobrote, vjere, krotkosti i samokontrole.

Sve što se ne slaže s tim slatkim plodom Duha Svetoga ne dolazi od vašeg Pastira! Razmislite na taj način, plod Duha uvijek je na jelovniku!

Bog vam priprema stol jer vas voli i želi vas blagosloviti i proslaviti. Ne dopustite neprijatelju da vam ukrade izobilje.

Slušajte glas Onoga koji sjedi za vašim stolom s vama – glas Boga koji vas ljubi. Njegov glas će vas uvijek slaviti, utješiti i donijeti vam pouzdanje.

Autorica: Jennifer Rothschild; Izvor: Thecourage.com