NaslovnicaDuhovnost5 rečenica od Boga koje danas trebate čuti

5 rečenica od Boga koje danas trebate čuti

Ovih 5 rečenica od Boga danas trebate čuti, jer će vas, bez obzira što prolazite, jako ohrabriti.

U životu se ponekad osjećamo nesigurno i nezadovoljno. Često nam je potrebna podrška od Boga kako bismo nastavili ići uskim putem vjere. Bilo da se suočavamo s teškoćama na poslu, u vezi ili u našem duhovnom rastu, riječi od Boga mogu nam pomoći da da se suočimo sa svim izazovima.

5 rečenica od Boga koje danas trebate čuti

Naravno, ako želimo čuti Boga, moramo otvoriti naše Biblije. No, u nastavku donosimo nekoliko biblijskih stihova koje danas trebate čuti.

1. “S tobom sam”

“… ja ću biti s tobom, kao što sam bio s Mojsijem, i nikada te neću napustiti niti ću te ostaviti.” (Jošua 1, 5)

Ova rečenica je izuzetno važna jer nas podsjeća da nikada nismo sami. Bez obzira na to koliko se osjećali usamljeno ili izolirano, Bog je uvijek s nama i pruža nam podršku u našim najtežim trenucima.

2. “Ne boj se”

Strahovi nas žele ograničiti i spriječiti da ispunimo svoju svrhu na zemlji. Međutim, kada se sjetimo da je Bog s nama i da nam daje snagu da se suočimo sa svim izazovima, možemo se izdignuti iznad svojih strahova i krenuti naprijed.

“Odvaži se i budi hrabar” Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj.” (Jošua 1, 9)

Ovaj se stih pojavljuje u ključnom trenutku u povijesti Božjeg naroda. Nakon što su proveli 40 godina živeći u pustinji, uskoro će ući u zemlju koju im je Bog obećao, ali očekuju žestoku borbu za tu zemlju.

PROČITAJTE: Ne boj se onog što vidiš

Bog je uvijek s tobom, bez obzira s čime se suočavaš. On vam ne zapovijeda da budete hrabri u vlastitoj snazi. Budite hrabri u spoznaji Njegove prisutnosti i moći s vama.

3. “Tvoja sudbina je u mojim rukama”

“Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam’ – riječ je Jahvina – ‘naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.” (Jeremija 29, 11)

Biblija nas podsjeća da nismo mi kreatori svoje sudbine. Bez obzira na to što se dogodilo u našoj prošlosti, Božja ljubav i moć mogu promijeniti našu sadašnjost i budućnost.

Poput Davida kažimo: “U tvojoj je ruci sudbina moja!” (Psalam 31, 16) i nastavimo hrabro kroz život.

4. “Napravit ću put”

“Evo, činim nešto novo; već nastaje. Zar ne opažate? Da, put ću napraviti u pustinji, a staze u pustoši.” (Izaija 43, 19)

Možda ne razumijete tešku ili neizvjesnu situaciju u kojoj se nalazite, ali Bog razumije. Njegovo iskustvo u vašem životu i u Bibliji je vjernost. Ako Mu predate svoj život, možete biti sigurni da će djelovati u vaše ime i napravit će put tamo gdje izgleda da nema šanse.

5. “Volim te”

“Ljubavlju vječnom ljubim te …” (Jeremija 31, 3)

Bog nas voli bez obzira na sve naše mane i nedostatke. Kada smo svjesni svojih nesavršenosti i dopuštamo Duhu Božjem da nas mijenja, postajemo sve sličniji našem uzoru – Gospodinu Isusu Kristu. Čak i ako ponekad padnemo, milošću Božjom će ustati, jer On nas previše ljubi da bi nas napustio.