posljedice užurbanog života
Foto: Pexels

Mnogi su danas često u žurbi. Žurba nije dobra, a posljedice užurbanog života mogu naštetiti vašem odnosu s Bogom.

Bolest žurbe definira se kao “stalna borba da se postigne više stvari i sudjeluje u više događaja u kraćem vremenu, često uz protivljenje, stvarno ili izmišljeno, drugih ljudi.”

Naš današnji tempo je izvan kontrole, a usporedimo li g s tempom Isusova života, nema puno sličnosti. Isus nikada nije bio požurivan. Nije udovoljavao zahtjevima svijeta. Nikada nije žurio jer se kretao Božjim tempom. Dakle, žurba nije od Boga. To je svjetovni tempo. To je Sotonin tempo.

Koje su posljedice užurbanog života

1. Užurban život uništava vaš odnos s Bogom

Prisnost s Bogom zahtijeva mir, pozornost i tišinu. Morate sići s prometne autoceste života kako biste se približili Bogu.

Isus se često uklanjao od svijeta. Vrijeme je provodio sam u molitvi i samoći. I u tim trenucima Isus je dobio snagu da ispuni svoje poslanje i mudrost da razlikuje putove Božje od putova svijeta.

Ako ne odvojite vrijeme za molitvu i Božju Riječ, tjeskoba, nemir i nezadovoljstvo lebdjet će nad vašim životom poput tamnog olujnog oblaka.

2. Užurban život smanjuje vašu sposobnost da volite druge

Nije slučajnost da veliki odlomak o ljubavi, 1. Korinćanima 13, počinje s “Ljubav je strpljiva”. Ljubav se ne naljuti lako. Ljubav ne prestaje na prvi znak nevolje. Ne žuri s prosuđivanjem.

Ljubav i žurba ne mogu koegzistirati. Što više ubrzavate svoj život, to manje imate sposobnosti da volite druge.

S obzirom na to da su dvije najveće zapovijedi ljubav prema Bogu i ljubav prema drugima, morate razmisliti košta li vas vaš užurbani život više nego što mislite. Žalosti me kada razmišljam o propalim brakovima koji su proizvod užurbanog tempa života.

3. Užurban život povećava snagu iskušenja

Zašto je Isus čekao do svoje 30. godine da započne svoju službu? Zašto je odmah nakon krštenja otišao u pustinju s Duhom na 40 dana?

Neki će reći da je Isus protratio većinu svog života ne radeći ništa. Mogao je činiti čuda mnogo prije 30. godine, a njegovih sljedbenika moglo je biti više. No, tih 30 godina koje je Isus proveo u relativnoj tami nisu bile izgubljene godine. Bog je u Njemu razvijao važnu vrlinu – strpljivost.

PROČITAJTE: Isusove kušnje u pustinji: Koja je njihova pouka?

Putem iskušenja, Sotona pokušava smanjiti vrijeme čekanja i u našoj kulturi trenutnog zadovoljstva Sotona je majstorski prevario ljude.

Toliko pogrešaka – seks prije braka, krađa, pijanstvo, ovisnost o pornografiji – rezultat su traženja trenutnog zadovoljstva. Kada njegujete strpljenje, vjerujete Bogu da će vam dati stvari NA VRIJEME, za koje Sotona kaže da vam trebaju SADA.

4. Užurban život otupljuje vas na nepravde koje slamaju Božje srce

Kada vam se život kreće brzinom autoceste, nemate vremena ni energije za razmatranje svijeta izvan svoje trake. Postajete desenzibilizirani ili nesvjesni slomljenosti svijeta. Vaše srce postaje bezosjećajno na stvari koje slamaju Božje srce.

Ako vam se srce ne slama zbog stvari koje slamaju srce Bogu, vrijeme je da usporite i razmislite o svijetu izvan svoje staze.

5. Užurban život povećava uskogrudnost i legalizam

Užurban život promiče plitko, uskogrudno razumijevanje Boga. Informacije su vam na dohvat ruke. Svakom podcastu ili propovijedi propovjednika može se pristupiti s nekoliko klikova. Svojim mobitelom možete kupovati stvari. Upišite bilo koje pitanje, Google će odgovoriti za nekoliko sekundi.

Sa svim ovim informacijama, pomislili biste da će kršćani znati više o Bogu. Ali baš u tome je problem. Informacije vas uče o Bogu. Informacije povećavaju znanje, ali samo znanje vodi u legalizam.

Istinsko poznavanje Boga zahtijeva razboritost i mudrost. One postupno rastu kroz razmišljanje, samoću, molitvu i zajednicu Božjeg narod usredotočenu na Krista. Mudrost je spora. Ne može se peći u mikrovalnoj niti proizvoditi. Nemojte očekivati ​​da ćete razumjeti djelovanje Duha Svetoga ako se krećete brzinom ovoga svijeta.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare