NaslovnicaŽivot6 moćnih načina da zaštitite svoj brak od razvoda

6 moćnih načina da zaštitite svoj brak od razvoda

Živimo u kulturi koja je kontradiktorna kršćanskim uvjerenjima. Brak je postao egocentričan i beživotan. Donosimo 6 moćnih načina da zaštitite svoj brak od razvoda.

Nažalost, usvojili smo fraze koje ubijaju Božji plan za brak i uništavaju njegovu ljepotu. Kao vjernici, moramo stajati čvrsto u svojoj vjeri i voljeti svog supružnika svime što imamo dok se borimo da ga zaštitimo, jer ako to ne učinimo, svjetovni načini će se ušuljati i učiniti sve što mogu da ga unište. Ne smijemo to dopustiti!

Dakle, kako vi i vaš supružnik možete ostati čvrsti u svojoj vjeri i zaštititi svoju sveto zajedništvo?

1. Molite zajedno

Sotona uživa napadati kršćanske brakove. Moramo to shvatiti unaprijed. Međutim, najveći izvor borbe koju imamo kao vjernici nalazi se u sklapanju ruku u molitvi. Kada par iskreno traži Boga iskrenim molitvama, varalici nije dopušteno staviti klin između njih.

Ako je ovo novi ili strani koncept, isprobajte ove jednostavne načine za početak. Započnite razgovor o tome kako se Bog kreće u vašem životu, zatim se molite za Božje vodstvo i zaštitu.

2. Razgovarajte o svemu

Živimo u vremenu kada smo povezaniji nego ikad, ali i usamljeniji nego ikad. Korištenje naših pametnih uređaja ima velike veze s tim, zbog čega moramo spustiti ekrane, gledati se u oči i odvojiti vrijeme za razgovore licem u lice.

Upravo u tim razgovorima pričamo o našem danu, usponima i padovima te kušnjama i uspjesima koji nas zbližavaju. Kada odvojimo vrijeme za slušanje i dijeljenje, gradimo povjerenje.

PROČITAJTE: Molitva za brak: 9 jednostavnih molitvi koje možete moliti za svoj brak

3. Brzo oprostite 

Brakovi se često počnu raspadati kada je jedna osoba kivna. Istraživanja su pokazala da se osjećaj prijezira prema supružniku gotovo uvijek pogoršava i može dovesti do razvoda ako se što prije ne riješi.

Opraštanje je jedna od najvažnijih i također jedna od najtežih stvari za parove. Kada parovi oproste jedno drugome, mogu krenuti naprijed jer je oprost prozor koji im omogućuje da gledaju u budućnost i ne zaglave se u situacijama koje su im nanijele bol.

Pokušajte što prije oprostiti svom supružniku. Upamtite da je oprost jednako dar koji sami sebi dajete. Zamjeranje gotovo uvijek utječe na vaše zdravlje i razinu stresa.

4. Čuvajte svoja srca

Puno nam je informacija na dohvat ruke. Ako želimo zaštititi svoj brak, moramo paziti što stavljamo pred oči (i uši), jer sve to hrani naša srca.

Počnite tako da obratite pozornost na emisije koje gledate, knjige koje čitate i mjesta na kojima dobivate vijesti. Ako nešto uzrokuje zabrinutost, negativne i grešne misli … zastanite i pomolite se. Komunicirajte sa svojim supružnikom i pozovite jedno drugo na odgovornost.

5. Ne bježite od poteškoća

Doći će vrijeme kada će vam se razmišljanja ili stavovi razlikovati. U ovim trenucima morate biti čvrsti zajedno umjesto da okrenete leđa jedno drugome i pobjegnete. Jednom kada se poteškoća zaobiđe na ovaj način, postaje teško o njoj govoriti. S druge strane, problem će samo rasti u tišini.

PROČITAJTE: Molitva za spas braka od razvoda

Nijedan odnos nije savršen. Poštujte vaše razlike i koristite ih za rast dok podržavate jedno drugo.

6. Živite život dan po dan. Nemojte se zaokupljati stvarima koje bi se mogle dogoditi u budućnosti

Isus nas je učio da se ne brinemo za sutra, jer briga ne donosi ništa dobro. Možemo živjeti samo jedan dan – danas. Usredotočite se na blagoslove koji su danas ispred vas i zamolite Boga da vam da snage da se suočite s današnjim izazovima. Sutra je u Njegovim rukama.

Bit će toliko situacija kada ćete poželjeti odustati, ali morate nastaviti. Morate odlučiti da ćete ostati predani svom braku bez obzira na sve. Razina vaše predanosti odredit će razinu snage koju ćete imati da izdržite poteškoće. Zajedno odlučite da ćete ustrajati “i u dobru i u zlu, u zdravlju i u bolesti“, a zatim odbijte odustati. Bog će vas blagosloviti!

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare