7 molitvi koje će vas provesti kroz tjedan

Donosimo 7 kratkih molitvi koje će vas provesti kroz tjedan i uvijek podsjetiti na moćnog Boga, koji je davatelj života i svega dobrog. 

Nema ljepšeg i boljeg nego započeti i završiti dan s molitvom. Ako ne komuniciramo s Bogom tijekom dana, onda nam nije ni stalo do odnosa s Njim. U molitvi Mu možemo sve reći i tražiti mudrost, snagu, mir, oprost, blagoslove … Sve što tražimo u skladu s Njegovom voljom, primit ćemo.

7 molitvi koje će vas provesti kroz tjedan

Ove molitve u nastavku mogu se moliti u različito vrijeme tijekom dana. Ili, ako želite, možete svaki dan moliti molitvu predviđenu za taj dan. Ona može biti poticaj da svoje misli kažete Bogu.

Ponedjeljak: molitva za vodstvo

Nebeski Oče, hvala za još jedan dan. Pomozi mi da i danas živim u skladu s Tvojom Riječi. Budi svjetiljka mojim nogama i svjetlo na mom putu. Neka moj um, uši i oči budu otvoreni za primanje Tvoga smjera cijeli dan. Pokaži mi kome danas mogu pomoći. Neka svaka osoba osjeti Tvoju ljubav i neka se Tvoje ime proslavlja kroz moje riječi i djela.

Utorak: molitva za mudrost

Bože, pomozi mi da živim na način koji te raduje. Udijeli mi mudrosti u svemu što radim. Vodi me u svemu što kažem. Daj mi snage da se suprotstavim svakom iskušenju. Pomozi da mislim na moje bližnje i budem pažljiv prema njihovim potrebama. Neka Tvoja svjetlost zasja kroz mene kako bi je drugi vidjeli.

Srijeda: molitva za snagu

Hvala Ti, Bože, na još jednom dahu, još jednom danu života. Vodi me kroz ovaj dan. Potrebna mi je Tvoja snaga onda kada ne mogu dalje. Upravljaj moje korake. Čuvaj moje srce i moj um. Stavi zaštitu na moja usta da nikakve neprimjerene riječi ne izlaze iz njih. I kao i uvijek, pomozi da moj život bude ugodan u Tvojim očima.

Četvrtak: molitva za zaštitu

Nebeski Oče, čuvaj moju obitelj i mene. Tvoja prisutnost pruža mi utočište. Znam da neprijatelj moje duše obilazi kao ričući lav i želi mi napakostiti, odvojiti od Tebe. Dok prolazim kroz ovaj dan i sve situacije, podsjeti me da si Ti na straži i da me okružuješ.

Petak: molitva za opskrbu

Bože, hvala što daješ sve ono što mi treba za život. Daj mi sve što trebam da ispunim Tvoju volju za moj život. Vjerujem da se brineš za hranu, odjeću, dom, financije, odnose i sve drugo. Ne dopusti da me opterete brige ovoga svijeta, jer obećao si da ćeš pobrinuti za sve moje potrebe. Neka moj pogled bude na Tebi.

Subota: molitva za odmor

Nebeski Oče, daruj mi odmor. Obnovi moj duh, dušu i tijelo. Dopusti da se moja obitelj i ja odmaramo u Tvojoj sjeni, znajući da se brineš za naše živote. Providio si mi posao, a također znaš da se trebam odmoriti od tog posla. Osiguraj mi mir i slobodu da se mogu opustiti i provesti kvalitetno vrijeme s obitelji i prijateljima.

Nedjelja: molitva za zahvalnost

Bože, zahvaljujem ti za spasenje kroz Isusa, ime iznad svih imena. Hvala što je On dao svoj život za mene. Neka cijeli moj život bude čin štovanja i obožavanja Tebe, živoga Boga. Hvala Ti za Tvoju veliku ljubav, dobrotu i milost. Hvala Ti što si uvijek sa mnom i što me nikada nećeš ostaviti. Tebi pripada sva čast i slava zbog onoga što jesi, što činiš i što daješ. Volim Te!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!