Gospodine, vodi me kroz ovaj dan!

Gospodine, vodi me kroz ovaj dan!

Dragi Isuse, danas je novi dan, prilika za novi početak. Mnogi se jutros nisu probudili i okončali su svoj život na zemlji. Hvala za danas, za novu priliku da mogu Tebi služiti i biti na blagoslov mojim bližnjima.

Hvala na Tvome milosrđu koje je novo svako jutro. Hvala što su svi moji dani već zapisani u Tvojoj knjizi. S čime god se danas suočim, znam da si Ti to dopustio. Kamo god idem, Ti si već tamo.

Blagoslovi moje odnose s drugima. Pomozi da se s poštovanjem i ljubavlju odnosim prema svakoj osobi s kojom se susretnem. Pomozi da drugima lako oprostim sve uvrede, ali i da tražim oprost kada je potrebno.

Kako ovaj dan bude tekao, čuvaj moj um i srce od situacija u kojima bi se ogriješili. Podsjeti me da kada se spotaknem, posustanem ili ne uspijem, uvijek mogu posegnuti za Tvojom rukom koja će me izbaviti. Vjerujem da ćeš me sačuvati od svih sotonskih napada.

PROČITAJTE: Sve svoje potrebe stavi u Božje ruke i prepusti se Njegovom vodstvu

Interveniraj u moje postupke. Prekini me u bilo koje vrijeme, ako radim nešto što bi na kraju moglo biti loše. Ispravljaj me!

Znam da je zemaljski život kratak i prolazan. Zato i ovaj dan želim živjeti kao da je to prvi ili posljednji dan mog života, zahvaljujući za svaki dobar i savršen dar koji ćeš mi dati.

Vodi me! Usmjeravaj moje korake. Ti si me stvorio. Ti si me otkupio. Moj život je tvoj! Danas i svaki dan želim živjeti svoj život za Tebe.

Dobrostiv je Gospod i pravedan; zato pokazuje put grješnicima. Ponizne vodi pravom stazom; On uči ponizne putovima svojim. Svi su putovi Gospodnji samo dobrota i vjernost onomu koji mu drži zavjet i naredbe. (Psalam 25, 8-10)