Gospodine, vodi me kroz ovaj dan!

Započnite dan s riječima: “Gospodine, vodi me kroz ovaj dan!” Tražite Njegovu milost, snagu, mir i vodstvo za sve što vas danas čeka.

Kada se probudite, vaš um i srce mogu se osjećati jako teško, posebno kada pomislite na sve stvari s kojima se morate nositi i sav stres koji dolazi s tim zadacima. Jutarnja molitva savršen je način da svoje vrijeme i pažnju usmjerite na traženje Božjeg plana za dan pred nama.

Dobrostiv je Gospod i pravedan; zato pokazuje put grješnicima. Ponizne vodi pravom stazom; On uči ponizne putovima svojim. Svi su putovi Gospodnji samo dobrota i vjernost onomu koji mu drži zavjet i naredbe. (Psalam 25, 8-10)

Jutarnja molitva: Gospodine, vodi me kroz ovaj dan!

Dragi Isuse, danas je novi dan, prilika za novi početak. Mnogi se jutros nisu probudili i okončali su svoj život na zemlji. Hvala za danas, za novu priliku da mogu Tebi služiti i biti na blagoslov mojim bližnjima.

Hvala na Tvojoj milosti koja je nova svako jutro. Hvala što su svi moji dani već zapisani u Tvojoj knjizi. S čime god se danas suočim, znam da si Ti to dopustio. Kamo god idem, Ti si već tamo.

Blagoslovi moje odnose s drugima. Pomozi da se s poštovanjem i ljubavlju odnosim prema svakoj osobi koju sretnem. Pomozi da drugima lako oprostim sve uvrede, ali i da tražim oprost kada je potrebno.

Kako ovaj dan bude tekao, čuvaj me od situacija u kojima bih sagriješio. Podsjeti me da kada se spotaknem, posustanem ili ne uspijem, uvijek mogu posegnuti za Tvojom rukom koja će me izbaviti. Vjerujem da ćeš me sačuvati od svih sotonskih napada.

Jutarnja molitva: Gospodine, vodi me

Interveniraj u moje postupke. Prekini me u bilo koje vrijeme, ako radim nešto što bi na kraju moglo biti loše. Ispravljaj me!

Znam da je zemaljski život kratak i prolazan. Zato i ovaj dan želim živjeti kao da je posljednji dan moga života, zahvaljujući za svaki dobar i savršen dar koji ćeš mi dati.

Vodi me! Usmjeravaj moje korake. Ti si me stvorio. Ti si me otkupio. Moj život je tvoj! Danas i svaki dan želim živjeti svoj život za Tebe.

PROČITAJTE JOŠ: