Koji dar Isus želi svakome dati?

Dnevna pobožnost za 25. dan adventa: “Koji dar Isus želi svakome dati?”

Biblijski stih

Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega. (Ivan 3, 17-18)

Dnevna poruka

Svi smo mi otuđeni od Boga prije nego što primimo Njegov oprost za naše grijehe. Bog je toliko svet i savršen da Mu nije u redu nijedan grijeh.

Ako ste se ikada posvađali s prijateljem ili ste prošli kroz razvod, tada se vjerojatno možete sjetiti svih emocija koje ste osjetili kada ste se otuđili od te osobe. To je slično stanju u kojem se nalazimo kada smo otuđeni od Boga.

Ali dobra je vijest da nam je Isus svojom smrću na križu omogućio da budemo prijatelji s njim.

On nas je pomirio sa sobom tako da mu više nismo neprijatelji. Umjesto toga, On nas naziva svojim prijateljima (Ivan 15, 15).

On je prijatelj na kojeg se možemo osloniti, čak u bilo koji sat u noći. Prijatelj s kojim možemo podijeliti sve bez straha od osude. On je prijatelj koji nas duboko voli i brine za nas, ali ne zbog onoga što znamo ili zbog stvari koje smo postigli.

Takav prijatelj nam Isus želi biti. A koji je naš dio?

Prvo, trebamo se pokajati (ovo doslovno znači promijeniti mišljenje i ponašanje). Ovo je vrsta odgovora koji kaže: “Gospodine, ako si stvarno umro za mene – a vjerujem da jesi – onda želim živjeti onako kako ti želiš da živim.”

Drugo, trebamo primiti Njegov dar. Svima koji su ga primili, onima koji vjeruju u njegovo ime, dao je pravo da postanu djeca Božja (Ivan 1, 12). Naš odnos s Bogom nije nešto što možemo zaraditi. Samo trebamo primiti i vjerovati.

Molitva dana

Isuse, vjerujem u Tebe kao svoga Spasitelja i Gospodina. Vjerujem u sve što si učinio za mene grešnika i želim Te slijediti dok god sam na ovom svijetu. Radujem se danu kada ću se pokloniti pred Tobom i slaviti Tebe sa svima svetima. Amen!