Ako nemate ideju što biste gledali, ovaj biblijski film će vas oduševiti!

Preporučujemo izvrstan i poučan film na temu biblijske knjige Hošea. Ukratko, Hošea je imao preljubnicu za ženu, ali ju je svejedno neizmjerno ljubio. Bog je želio pokazati koliko ljubi svoj narod iako mu je nevjeran i traži druge bogove.

Prolaziš li kroz neku bol poput Hošee? Možda ti Bog kroz to želi nešto pokazati. Obično smo u tim trenucima okrenuti prema sebi, i pitamo se zašto moramo podnositi toliku bol? Ali možda je pravo pitanje: Što mi Bog kroz to želi pokazati? Kako ga kroz to mogu upoznati? U tim trenucima nam je teško, ali nastojmo vjerovati da će se Bog, kao i u slučaju Hošee, proslaviti kroz našu bol.

Za svoju ženu koja ga je izdala, prevarila i nanijela duboku bol, Hošea je dao sve što ima. Ovo je predivna slika koliko Krist ljubi svoju Crkvu. Slika savršene Božje ljubavi koja daje sve. Slika Boga koji daje svog jedinorođenog Sina za svoj narod.

Jeste li ikad čeznuli za nekime, a taj vam nije uzvratio ljubav? Tako se isto Bog osjeća prema ljudima. Čezne za nama, čezne da mu uzvratimo ljubav. I strpljivo nas čeka, da mu odgovorimo s jednim ‘Da’, i zakoračimo s Njim u vječnost.

„Ta Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti što bijaše izgubljeno.“ Lk 19,10

Jedan dio filma, u koji su uključeni glavni ženski likovi, također daje pouku kako nas strah blokira i sprječava da upoznamo i razumijemo jedni druge. Iz straha i nepoznavanja proizlaze predrasude. Iz predrasuda, udaljavanje i nesporazumi. Ali Božja ljubav, oprost i spoznaja da nam je svima potrebna milost mogu srušiti barijere i povezati srca.

https://vimeo.com/135736540