Ako želite biti spašeni, usmjerite svoj pogled na Isusa
Foto: Pixabay

U Ivanu 3, noćni razgovor Isusa s Nikodemom prepun je simbolike. Gospodin uspoređuje spasenje s novim rođenjem te uspoređuje djelovanje Duha Svetoga s vjetrom.

No tada koristi sliku iz Starog zavjeta koja se čini neobična modernim čitateljima – on je rekao da Sin Čovječji mora biti podignut, kao što je i Mojsije podignuo mjedenu zmiju (Brojevi 21,1-9).

Nikodemu bi ta priča bila poznata: na putu u Obećanu Zemlju, Izraelci su se žalili jer su išli duljim putem kroz teritorij neprijatelja.

Bog je dogovorio tako što je poslao otrovne zmije, čiji je otrov bio smrtonosan, osim ako bi žrtva pogledala mjedenu zmiju. Ta je figura bila reprezentacija Božje prisutnosti te je podsjećala da je On njihov osloboditelj.

VIDI OVO: 3 dokaza da ste stvarno nanovorođeni

Iako nam možda ne bi palo na pamet povezati duhovno rođenje sa zmijom na stupu, Isus je to učinio s dobrim razlogom. On je objašnjavao da On mora biti podignut na križ kao žrtva za grijehe.

Novo rođenje nije moguće ako netko ne plati cijenu za naše grijehe. Oni koji usmjere svoj pogled na Isusa bit će spašeni. Jeste li se vi okrenuli prema Isusu za spasenje? On je jedini put do novog života.


Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org