Anthony Hopkins se okrenuo od ateizma i postao kršćanin

Svjedočanstvo Anthonyja Hopkinsa predivan je podsjetnik na nadu koju imamo u Isusu!

Anthony Hopkins, jedan od najvećih glumaca današnjice, okrenuo se od ateizma i ovisnosti o alkoholu te postao kršćanin, a sve je promijenilo pitanje koje mu je postavila jedna žena.

Ipak, sve to se promijenilo kada ga je jedna žena na jednom sastanku za odvikavanje od alkohola upitala jedno jednostavno pitanje. To je bio početak nadahnjujuće priče svjedočanstva Anthonyja Hopkinsa!

Bez obzira na to koliko netko izgledao uspješan ”izvana” svi mi imamo svoje unutarnje bitke. Još od početaka svoje glumačke karijere Anthony Hopkins se počeo boriti s alkoholizmom.

Njegova ovisnost počela je ”nevino”. Usvojio je svjetovan obrazac i počeo je piti iz razloga ”to je ono što radite dok glumite, pijete”. No kako to obično biva, ovaj vid zabave ubrzo je preuzeo njegov život. Do 1975. Anthonyjevi problemi s alkoholom bili su izvan kontrole.

„Bio sam na rubu uništenja“, prisjeća se ovaj poznati glumac. „Kao da sam bio opsjednut demonom, ovisnošću, nisam mogao prestati. Postoje milijuni ljudi u svijetu koji imaju sličan problem“.

No onda kada smo mi najslabiji najviše se pokazuje Božja snaga!

Happy Healthy Thanksgiving 🍁

Objavljuje Anthony HopkinsČetvrtak, 23. studenoga 2017.

Gospod je blizu onih, koji su skršena srca, i slomljene duše spašava“. (Psalam 34, 18)

Svjedočanstvo Anthonyja Hopkinsa o Božjoj spasonosnoj milosti

Anthony Hopkins je shvatio da mu treba pomoć i obratio se AA (”Alcoholics Anonymous”). Do tada je već shvatio da je ateist. No za vrijeme jednog sastanka u AA-u jedna žena mu je postavila jednostavno pitanje:

„Zašto se jednostavno ne pouzdaš u Boga“?

To je nešto što Anthony nikada nije pokušao. No s obzirom na očaj, pomislio je: „Pa, zašto ne“? Odluka da će vjerovati i pouzdati se u Boga je bio trenutak preokreta za očajnog glumca.

„Nisam mogao prestati piti, ali sam tražio za samo malo pomoći i odjednom – bum! To se samo tako dogodilo“, prisjeća se Anthony Hopkins.

PROČITAJTE: Anthony Hopkins: Vjera u Boga me je oslobodila od alkoholizma

Anthony kaže da je njegova žudnja za alkoholom bila na čudesan način samo odnesena od njega i da se nikada više neće vratiti. Od toga dana vjeruje u Boga i od toga dana, godinu za godinu raste u vjeri.

Kada ga je za CNN intervjuirao Piers Morgan i kada ga je upitao vjeruje li u Boga, bivši ateist Anthony Hopkins radosno je odgovorio: „Da, vjerujem. Vjerujem“.

Anthony Hopkins dijeli svoju vjeru s mlađom generacijom

Godinama nakon što je otkrio svoju vjeru Anthony Hopkins je označen kao jedan od najvećih glumaca našeg vremena. U stvari, dobio je titulu Sir Anthony Hopkins nakon što ga je kraljica Elizabeta okrunila 1993. godine zbog njegovih postignuća na glumačkoj sceni.

Budući da je bio poznat, Anthonyja su pozvali da održi govor na godišnjoj konferenciji za ”Vodstvo, Izvrsnost i Osnaživanje osobnog Potencijala” (LEAP na engleskom) ispred gotovo 500 srednjoškolskih učenika i fakultetskih studenata. S njima je podijelio opasnosti koje slijede s prilagođavanjem svijetu.

Neće funkcionirati ako budete išli samo za novcem. Ako budete išli za uspjehom, ni to neće funkcionirati“, rekao je. U stvari, u odvojenom razgovoru Anthony se otvorio u vezi toga koliko sam uspjeh po sebi ne može ispuniti čovjeka.

„Znate, upoznao sam mlade ljude koji žele glumiti i biti poznati“, objašnjava on. „Rekao sam im da nakon što se popnete na vrh vidjet ćete da ondje nema ničega. Većina toga što čujete su gluposti ili laži. Samo budite zahvalni zato što ste živi“.

Bivši ateist Anthony Hopkins više ne može živjeti takvim životom

Nakon što je objasnio kako je bio spašen iz beznađa alkoholizma, Anthony Hopkins je objasnio snagu naših riječi i vjere koju ona ima nad našim životima. Isto tako se dotaknuo toga kako Bog može upotrijebiti bilo što, čak i naše najveće probleme, za dobro.

„Vjerujem da smo mi sposobni za toliko toga“, rekao je Anthony učenicima. „Iz perspektive svog života još uvijek ne mogu vjerovati da je moj život to što jest jer sam trebao umrijeti u Walesu, pijan ili u sličnom stanju…Sebe možemo dovesti u smrt ili u najbolji život koji smo ikada mogli živjeti. Ništa od toga nije bila pogreška. To se trebalo tako dogoditi“.

Iako je Anthony Hopkins, povremeno glumio likove koji su zaista zli, glumac živi život s Kristom u srcu. Prije nego što je pronašao Boga bio je ateist, a sada mu je žao ateista, uspoređujući život nevjernika sa ”životom u zatvorenoj ćeliji bez prozora”.

„Nikad više ne bih tako želio živjeti. Biste li vi“?, pitao je Anthony.

Svjedočanstvo Anthonyja Hopkinsa predivan je podsjetnik na nadu koju imamo u Isusu!

IZVOR:Godtv.com