Arheolozi pronašli nevjerojatne artefakte koji potvrđuju istinitost Biblije

Arheolozi su u drevnom samarijskom gradu Šilu pronašli nevjerojatne artefakte koji potvrđuju istinitost Biblije. 

Šilo je bilo mjesto u kojem je, prema Bibliji, Jošua podijelio obećanu zemlju između 12 plemena. Spominje se u knjizi o Jošui, Sucima, 1. Knjizi o Samuelu, Psalmima te u Jeremiji u Starom zavjetu. To je ujedno i mjesto gdje je Gospodinov šator stajao više od 300 godina. Zbog toga se to mjesto smatra svetim, a ujedno je i prvi drevni glavni grad Izraela. 

Otkriće Biblije

Direktor iskapanja u Šilu, Scott Stripling, zajedno sa desecima volontera sada kopa duboko u prošlost i povijest. 

„Mi se bavimo stvarnim ljudima, stvarnim mjestima i stvarnim događajima. Ovo nije mitologija“, rekao je Stripling. 

„Područja koja smo danas iskapali govore nam o Ponciju Pilatu, Festu, Feliksu, Agripi I, Agripi II. Biblija govori o ovim ljudima. Mi tu dobivamo stvarnu sliku“, dodao je. 

Uz to su nedavno otkrili zid koji su sagradili Kanaanci. Također su pronašli blago biblijskih artefakata. 

VIDI OVO: Arheolozi u Izraelu pronašli dokaz koji potvrđuje doslovnu istinitost Biblije

„Vrlo je naporno, ali su nagrade velike. Jako je uzbudljivo pronalaziti drevne stvari koje su samo ležale u prašini tisućama godina kako bismo ih mi otkrili“, rekla je Abigail Leavitt, studentica koja radi na iskapanju. 

„Pročitali smo Bibliju koja je potpuno drugačije od one koju sam čitala prije nego sam došla ovdje“, dodala je, „Kada čitam Bibliju ja prepoznajem ta mjesta. Znam što se događa. Dublje ju razumijem“. 

Biblija se podudara s artefaktima

Ona je ujedno naglasila kako su prošli arheolozi govorili da arheologija pobija Bibliju: „No kada kopamo ovdje, mi saznajemo da se sve podudara. Pročitali ste to u Bibliji, našli ste to u prašini… i tu je“. 

Oni su kopali u prošlost i pronašli lekcije za sadašnjost. Voditelj Scott je tako podijelio jednu lekciju o vjeri: 

„Jedna od vjerskih lekcija za nas je da je Bog kipar, a mi smo glina. Čak i ako su naši životi slomljeni, kao što je riječ s ovim što pronalazimo, Bog je rekao Jeremiji, nakon što ga je uputio da ide u Shiloh i da vidi što je On učinio, da ode u kuću kipara i pogleda na slomljenu posudu. Tada će vidjeti kako ju kipar ponovno sastavlja i uklanja nesavršenosti“. 

„Da, mi smo nesavršeni. No ako dopustimo Bogu, on će nas obnoviti i učiniti cijelima“.