Zamijenjene bebe

Zamjena beba u bolnici zvuči kao dobra tema za neki napeti film ili knjigu. No, što da se to dogodi u stvarnom životu? 

Točno se to dogodilo Marinelli Alagni i Giselli Fodera. No umjesto da ta situacija uništi dvije obitelji, one su našle način da sve izvedu na dobro. Njihove bebe su zamijenjene u bolnici nakon rođenja, ali je Bog obiteljima pomogao da iskoriste tu situaciju najbolje što mogu. 

Tri godine su majke Marinella i Giselle intuitivno znale da je nešto bilo drugačije s njihovim kćerima. Malene stvari kao ponašanje, osobine i izgled. No, obje majke, kojima je to bilo prvo dijete, su pretpostavile da su samo nervozne jer su željele biti što bolje majke svojoj djeci. 

Tek kada je jednog dana Marinella otišla u predškolu po svoju kćer Melisssu je primijetila da je jedna druga djevojčica, Caterina, izgledala sličnije njoj nego njezina kćer. 

Kada su se te dvije majke napokon našle na razgovoru, sjetile su se jednog trenutka. Kada je došlo vrijeme da majke napuste bolnicu sa svojim kćerima, obje su morale pitati osoblje zašto njihove kćeri nisu nosile onu odjeću koju su im one donijele. Osoblje je pretpostavilo da je riječ o nekoj grešci, da se odjeća možda isprljala ili da su ju zametnuli. Majkama su rekli da je sve u redu te su ih poslali kući s njihovim kćerima. 

Na tom razgovoru, godinama kasnije, su majke shvatile da su njihove kćeri zamijenjene. Nakon DNK testa dobile su i dokaz za to. One su godinama odgajale potpuno drugo dijete! 

„Prepoznala sam Caterininu mamu, Gisellu Foderu, iz bolnice te sam odmah postala sumnjičava – 15 dana kasnije smo dobili rezultate DNK testa. Bilo je to nevjerojatno, gotovo nemoguće“, rekla je Marinella. 

VIDI OVO: Slijepi roditelji sada mogu opipati lice svoje nerođene bebe

Djevojčice su odgojili kao sestre

No, Bog je znao da će se to dogoditi. On je djelovao da ta zamjena bude iskorištena za dobro. 

Umjesto da su zamijenile djecu, obitelji su se odlučile povezati te su djevojčice odgojili kao sestre. Umjesto da imaju jednu divnu obitelj, Melissa i Caterina su imale dvije. 

Obitelji provode sve praznike i blagdane zajedno. Djevojčice se jako često druže. Caterina i Melissa su postale povezanije nego sestre te sve rade zajedno. Kada su odrasle, zajedno su se uselile prilikom odlaska na fakultet. 

„Sestre zauvijek“, one vole reći te će i zaista to ostati jer su njihove majke odlučile prigrliti situaciju i okrenuti ju na dobro. 

Evo: sinovi su Jahvin dar, plod utrobe njegova je nagrada.  Strelica u ruci ratnika – to su sinovi mladosti. Blago čovjeku koji njima napuni tobolac, neće se postidjeti kad se preo bude s dušmanom na vratima“ (Psalam 127,3-5).