Što Biblija kaže o prokletstvu?

Spominjanje prokletstva kod mnogih stvara nelagodu, jer ne volimo slušati o mračnim temama. Kako Biblija gleda na prokletstvo?

Svi kršćani postanu uzbuđeni kada govore o blagoslovima, napretku i Božjoj dobroti, no spominjanje prokletstva stvara probleme. Jedna stvar je sigurna: Bog se nikad nije suzdržavao govoriti o prokletstvima.

Važno je za sve vjernike da imaju snažan i zdrav pogled na prokletstva zato što u razumijevanju prirode i postojanja prokletstva vidimo veličinu našeg grijeha i silu koja je iza završenog djela na križu. Kada je Isus ponio na križ grijeh čovječanstva, također je uzeo svako prokletstvo na sebe.

Što su prokletstva i zašto je bitno da na križ položimo prokletstva naših života?

Prokletstvo je rezultat naše neposlušnosti

Prokletstva dolaze kada ne poslušamo Boga. Neki misle da je Bog stvorio prokletstva kako bi nam se osvetio vrativši nam za naše zlo. Bez obzira je li to točno ili ne, nije Božja krivnja što smo prokleti. To je naša krivnja i zločin. Sveobuhvatnost prokletstva donosi bolest, oboljenja, nemoćnost, ropstvo, čak i samu smrt.

PROČITAJTE: 7 znakova prokletstva u vašem životu ili obitelji

Sve ovo dolazi samo zato što nismo uspjeli ispuniti standard koji je Bog na početku namijenio da ispunimo. U Izrekama 3,33 stoji: “Jahvino je prokletstvo na domu bezbožnika, a blagoslov u stanu pravednika.”

Prokletstvo je odsustvo Božje dobrote

Gnjev Božji je mnogo puta spomenut u Bibliji, ali prokletstvo nije toliko prisutnost zlobne ljutnje, koliko odsustvo Božje dobrote. Ako dopustimo grijehu da uđe u naše srce, Bog odlazi jer On ne može istovremeno prebivati ​​s grijehom. A rezultat je da Njegova dobrota i blagoslovi napuštaju naše prisustvo, a također i naše živote.

Ponovljeni zakon 30,19-20 nam kaže: “Uzimam danas za svjedoke protiv vas nebo i zemlju da pred vas stavljam: život i smrt, blagoslov i prokletstvo. Život, dakle, biraj, da živiš ti i tvoje potomstvo.”

Prokletstvo nije iznad silne Božje ljubavi i milosti

Ultimatum prokletstvu danas je da je ono pobijeđeno silom Isusove smrti i uskrsnuća. I ako mnogi ljudi i dalje žive pod prokletstvom, to je jer su nesvjesni ili neosjetljivi na otkupljujuću silu koja dolazi kada pozovu Isusa da slomi lance prokletstva u njihovim životima.

Galaćanima 3,13 nam pruža sjajne vijesti da nas “Krist otkupi od prokletstva Zakona, postavši za nas prokletstvom – jer pisano je: Proklet je tko god visi na drvetu.”

Autor: Patrick Mabilog; Izvor: Christian Today

NAJNOVIJE!