Jesu li biblijska proročanstva pouzdana i primjenjiva u današnje vrijeme?

U Bibliji postoji između 200 i 300 proročanstava o prvom Isusovom dolasku, koja su se doslovno ispunila. Ta biblijska proročanstva napisali su proroci, u Gospodinovo ime.

Bogom-nadahnuti proroci uvijek su ispravno prorokovali. (Ponovljeni zakon 18, 21-22) Iako proročanstvo nije poput detaljnog plana u kojem se objašnjava što će sve Bog činiti u budućnosti (ponekad može biti čak i teško ispravno ih razumjeti), postoje neka proročanstva za koja sigurno znamo da su se obistinila u vezi Isusa. Evo primjera:

– Rođenje Gospodina Isusa u Betlehemu, prorokovano otprilike 500.-te godine prije Krista (Mihej 5, 1).

– Ulazak Isusa u Jeruzalem na magarcu. (Zaharija 9,9)

– Za njegov ogrtač bacit će se kocka, činjenica da Njegove kosti nisu bile slomljene, dok je to prije uvijek bio slučaj kod razapetih osoba. (Psalam 22, 19; 34, 21)

Stoga da, biblijska proročanstva pokazala su se pouzdanima.

VIDI OVO: BIBLIJSKA PROROČANSTVA: Predskazuje li Biblija Treći svjetski rat prije Kristovog dolaska?

Božji plan s Izraelom

Biblija sadrži oko 600 proročanstava o drugom Kristovom dolasku, koje će se isto tako ispuniti. No, Biblija ne daje detaljan povijesni opis.

Proročanstva o uništenju Izraela i progonstvu židovskog naroda mogu se pratiti kroz povijest, dok je Božji plan pomirbe s izraelskim narodom sada u punom zamahu: „Ne boj se jer ja sam s tobom. S istoka ću ti dovest` potomstvo i sabrat ću te sa zapada. Reći ću sjeveru: `Daj mi ga!` a jugu `Ne zadržavaj ga!` Sinove mi dovedi izdaleka i kćeri moje s kraja zemlje“. (Izaija 43, 5; 6)

Prorokovana je i obnova zemlje, (Izaija 41, 19-20) što isto vidimo da se događa. Stoga da, biblijska poročanstva primjenjiva su i danas!

Duhovna obnova

U Ezekielu 36, 26-27 prorokovana je i duhovna obnova židovskog naroda: „Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas! Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno i dat ću vam srce od mesa. Duh svoj udahnut ću u vas da hodite po mojim zakonima i da čuvate i vršite moje naredbe“. U Rimljanima 11, 26 Pavao kaže kako će cijeli Izrael biti spašen. Ubrzani nastanak židovsko-mesijanskih kongregacija od 1967. u Izraelu (kao i drugim zemljama) prvi je pokazatelj obnove. Sada samo u Izraelu postoji više od 3.000 vjernika u Isusa, Mesiju.

VIDI OVO: Ispunjenje proročanstva: Mnogi Židovi se vraćaju u Izrael

Ujedinjeni u Božjem Kraljevstvu

No kod Izraelaca još uvijek postoji djelomično otvrdnuće, koje će biti sve do obraćenja svih pogana. Vjernici koji su pripojeni poput grana u maslinovo drvo simobiliziraju našu povezanost sa židovskim narodom (stih 11, 17). Ujedinjenost u Božjem Kraljevstvu je ono što nas čeka.

Prije dolaska Kraljevstva, pokazat će se anti-cionističke moći i na sve načine borit će se protiv dolaska Kraljevstva. Porođajni bolovi već se osjete. (Matej 24)

Gospodin će biti Kralj

Bog je dao upozorenje da će doći dan kada će On od svakoga naroda svijeta tražiti račun za njihovo ponašanje prema Njegovom narodu. „Skupit ću sve narode… Sudit ću im, zbog mog naroda i zbog toga što su rastjerali moj narod i razdijelili moju zemlju“. (Joel 3, 2)

VIDI OVO: Što se prema proroštvima treba dogoditi prije Kristova dolaska?

Doći će do borbe za Jeruzalem. Nakon toga? „Gospodin će ratovati protiv tih naroda… Njegove noge stajat će na Maslinskoj gori koja se nalazi istočno od Jeruzalema i Maslinska gora bit će podijeljena na dvoje… Tada će doći Gospodin Bog, a Sveti će doći s njime… Gospodin će biti Kralj cijele Zemlje“. (Zaharija 14, 3-10)

No, još ima vremena dok se ovi slavni događaji za Izrael i vjerne u Isusu ne dogode.

Neka ovo bude vaša molitva:

Dođi kraljevstvo Tvoje, budi volja Tvoja“! (Matej 6, 10)

Autorica: Yna Plat; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Biblword.net

NAJNOVIJE!