Biblijski stihovi prije spavanja: Ova tri stiha će vas smiriti

Biblijski stihovi nam mogu pomoći prije spavanja, osobito ako se borimo sa strahom i tjeskobom. Ova tri stiha će vas smiriti!

Kada počnemo osjećati stres i težinu dana na svojim ramenima, usredotočimo svoje srce i um na Boga i Njegovu Riječ.

Ponekad život može biti jako stresan. Suočavamo se s izazovima kao što su bolest, problemi u odnosima ili pritisak na poslu.

Osim toga, naš duhovni neprijatelj je uvijek aktivan. Sotona je poznat kao Otac laži i njegov je cilj ukrasti, ubiti i uništiti sve što je dobro u našem životu. On će učiniti sve što može da nas odvrati od predivnog Božjeg plana za nas.

VIDI OVO: Molitve prije spavanja: 9 molitvi koje možete moliti pred spavanje

Kada život postane težak, imati mirno srce i dobar noćni odmor može se činiti čak nemogućim. Hvala Bogu, Biblija nam može pomoći u tome kako da se borimo protiv noćne tjeskobe.

Biblijski stihovi prije spavanja

Pogledajmo ova 3 biblijska stiha koja možemo pročitati prije spavanja:

1. “Čim legnem, odmah u miru i usnem, jer mi samo ti, o Jahve, daješ miran počinak.” (Psalam 4, 9)

Ako se borite s tjeskobom prije spavanja, potičem vas da upamtite ovaj stih i molite ga u vjeri svake noći. Kada usredotočimo svoje misli na Isusa, On nam donosi mir i sigurnost.

VIDI OVO: 21 biblijski stih za nesanicu: Nađite mir za svoju dušu

2. “U uzdanju svom živjet ćeš sigurno i zaštićen počivat ćeš u miru.” (Job 11, 18)

Kakvo obećanje! Kada stavljamo svoju nadu u Isusa, zauzvrat dobivamo hrabrost. Nije hrabrost u našim vlastitim sposobnostima, već u spoznaji da Bog drži sve pod kontrolom, bez obzira na to koliko je sve drugo izvan kontrole. Čak i u najtežim razdobljima našeg života, Bog nas štiti i pomaže nam da se odmorimo u Njemu.

3. Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji, koji je iznad svakog razuma, čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu. (Filipljanima 4, 6–7)

Kada molimo i zahvaljujemo, primamo Njegov savršeni mir. On čuva naša srca i štiti naše umove od napada neprijatelja.

VIDI OVO: Molitva protiv nesanice

Ovaj stih nam također govori da ne moramo čekati do noći da bismo se suočili s našim brigama. Možemo se obratiti Bogu zahvalnom molitvom tijekom dana kako bismo se pripremili za miran san.

Mi se borimo u duhovnoj borbi, a oružje koje koristimo su Biblija, molitva i vjera. Kada počnete osjećati stres i težinu dana na svojim ramenima, usredotočite svoje srce i um na Isusa. Samo nam On može donijeti mir i odmor!

NAJNOVIJE!