7 biblijskih stihova o seksu

Bog je stvorio život. Stvorio je ljubav. Stvorio je seks. Donosimo 7 biblijskih stihova o seksu koji vam mogu biti vrlo korisni.

Kada ljude pitate koja bezvremenska knjiga sadrži ključeve sjajnog seksa, prva misao mogla bi im biti Kama Sutra. Možda vas iznenađuje kada o Bibliji razmišljate kao o praktičnom priručniku za vaš seksualni život, ali ona je važan resurs koji vam stoji na raspolaganju kako bi vam pomogao u zdravom spolnom životu (kao i o svakom drugom dijelu vašeg života).

U nastavku donosimo 7 biblijskih stihova o seksu s nekim iznenađujućim istinama.

7 biblijskih stihova o seksu

1. Muž neka vrši dužnost prema ženi, a tako i žena prema mužu. Žena nije gospodar svoga tijela, nego muž, a tako ni muž nije gospodar svoga tijela, nego žena. (1. Korinćanima 7, 3-4)

Seks je stvoren za brak. Svaki supružnik treba staviti potrebe drugog supružnika ispred svojih potreba. Ta uzajamna nesebičnost ključ je sjajnog seksualnog života.

2. “Poljubi me poljupcem usta svojih, ljubav je tvoja slađa od vina.” (Pjesma nad pjesmama 1, 2)

Seks je moćan dar i kada se uživa braku, može biti strastven i ugodan. Samo pročitajte knjigu “Pjesma nad pjesmama” u Bibliji, koja je u biti erotska ljubavna poezija. Bog želi da imamo strastvenu, razigranu bliskost unutar braka.

3. “A bijahu oboje goli – čovjek i njegova žena – ali ne osjećahu stida.” (Postanak 2, 25)

Prva slika seksa i braka koju nam Biblija daje govori nam da je par bio gol, ali nije osjećao sram. Ovo je lijepa slika povjerenja, iskrenosti, transparentnosti i intimnosti koja bi trebala stvoriti zdrav temelj za svaki brak. Bog želi da muž i žena budu fizički, duhovno i emocionalno “goli” jedno prema drugome. Kad imate “goli brak” bez tajni, možete iskusiti savršenu intimu bez srama i straha.

4. Neka je blagoslovljen izvor tvoj i raduj se sa ženom svoje mladosti: neka ti je kao mila košuta i ljupka gazela, neka te grudi njene opajaju u svako doba, njezina ljubav zatravljuje bez prestanka! (Izreke 5, 18-19)

Bog želi da vaš seksualni život bude nevjerojatan, ali mora biti nevjerojatan s osobom s kojom ste se vjenčali. Ako počnete tražiti seks izvan braka, tada će svi biti ozlijeđeni.

5. “A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu.” (Matej 5, 28)

Seks (fantazija) u vašem umu važan je jednako kao i seks u vašoj spavaćoj sobi. Isus je visoko podigao ljestvicu kada su u pitanju Božji standardi za brak. Učio je da monogamija nije samo fizička. Ako je naš misaoni život loš, to će imati negativan utjecaj na doživljavanje istinske intimnosti u braku. Moramo biti “mentalno monogamni” da bismo iskusili sve što Bog namjerava za seks i brak.

6. Bježite od bludnosti! Svaki grijeh koji učini čovjek, izvan tijela je, a bludnik griješi protiv svojega tijela. (1. Korinćanima 6, 18)

Mnogi su naučeni da su svi grijesi u istoj kategoriji. I dok svaki grijeh žalosti Boga, seksualni je grijeh sam po sebi posebna kategorija zbog snažnih, negativnih posljedica koje ostavlja na sve uključene. Biblija toliko govori o seksualnom grijehu da nas zaštiti od posljedica.

7. Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle, nasta! (2. Korinćanima 5, 17)

Od Boga možete primiti oprost zbog, primjerice, predbračnih seksualnih iskustava ili izlječenje od seksualnih zlostavljanja. Većina nas ima neku vrstu seksualne “prtljage” iz svoje prošlosti. Bog vam želi dati iscjeljenje i mir. Bog vas voli više nego što možete zamisliti. Dopustite Njegovoj ljubavi i milosti da ispune pukotine u vašem slomljenom srcu.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!