5 biblijskih stihova utjehe kada vas povrijedi voljena osoba

Biblija je puna stihova utjehe i ohrabrenja, pa i u slučajevima kada vas povrijedi voljena osoba od koje niste očekivali ružno ponašanje.

Uvrede bole, osobito ako su nam upućene od osoba koje volimo. Biti napušten, odbačen ili izdan od strane vašeg supružnika, obitelji ili bliskih prijatelja je nešto što nitko u ovom životu ne želi iskusiti. Nažalost, nitko od nas nije izuzet od toga.

Biblija kaže kako je Bog ”Bog svake utjehe” (2. Kor 1,3-4). Bog vidi svu našu bol i patnju kroz koju ćemo proći i prije nego što se dogodi, kada se događa, kao i nakon nje. On je isti Bog koji zna kako se osjećate i o čemu razmišljate kada se suočavate s lošim situacijama i okolnostima, za koje biste htjeli da vas zaobiđu.

Kroz sve to, On je isti Bog koji prolazi s vama kroz vašu bol, a želi vas obasuti ljubavlju i utješiti vas kako biste se mogli podići te utješiti druge s utjehom dobivenom od Njega.

VIDI OVO: 4 psalma koja pružaju utjehu zabrinutima

Biblijski stihovi utjehe
Foto: darkwood67/Flickr

Biblijski stihovi utjehe

Trebate li ohrabrenje ili utjehu jer su vas vaši bližnji povrijedili? Donosimo pet biblijskih stihova koje možete pročitati i razmišljati o njima da biste primili utjehu od Boga.

Sefanija 3,17 – “Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, silni spasitelj! On će se radovati tebi pun veselja, obnovit će ti svoju ljubav, kliktat će nad tobom radosno.”

Nahum 1,7 – “Jahve je dobar onima koji se u njeg’ uzdaju, on je okrilje u dan nevolje, poznaje one koji se njemu utječu.”

Psalam 34,8-9 – “Anđeo Jahvin tabor podiže oko njegovih štovalaca da ih spasi. Kušajte i vidite kako dobar je Jahve: blago čovjeku koji se njemu utječe!.”

Psalam 91,14-16 – »Izbavit ću ga jer me ljubi, zakrilit’ ga jer poznaje ime moje. Zazvat će me, a ja ću ga uslišiti, s njim ću biti u nevolji, spasit ću ga i proslaviti. Nasitit ću ga danima mnogim, pokazat’ mu spasenje svoje.«

Otkrivenje 21,3-4 – “I začujem jak glas s prijestolja: »Evo Šatora Božjeg s ljudima! On će prebivati s njima: oni će biti narod njegov, a on će biti Bog s njima. I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer – prijašnje uminu.«”