Ova biljka čini čuda jača srce regulira tlak
Foto: Pixabay

Može se koristiti kao pomoć kod mršavljenja, jer potiče izbacivanje viška vode iz organizma.

Kinezi su nekad od gloga pravili fermentirano piće. Pripravci od gloga pripadaju u red onih biljnih lijekova čije je djelovanje klinički najopsežnije dokumentirano.

Glog jača i regulira rad srca. Osim toga, izvanredan je regulator krvnog tlaka. Mnoga istraživanja potvrđuju da pacijenti koji boluju od bolesti srca pozitivno reagiraju nakon konzumacije gloga, manje se umaraju i manje doživljavaju simptome poput nedostatka daha i “preskakanja” otkucaja srca.

VIDI OVO: Bosiljak je biljka nad biljkama: Evo što sve liječi

Glog je jedna od biljaka s najjačim umirujućim učinkom. Pomaže kod umora, manjka energije, lošeg sna, teškog disanja, vrtoglavica, lupanja srca, tjeskobe, nervoze i šuma u ušima. Vrijedan je i u menopauzi.

Glog jača srce regulira tlak potiče mršavljenje
Foto: Pixabay

Može se koristiti kao pomoć kod mršavljenja, jer potiče izbacivanje viška vode iz organizma. To ga svojstvo čini korisnim i kod celulita, edema i bolesti zglobova.

VIDI OVO: Najljekovitija biljka na svijetu koju ne cijenimo dovoljno

Također, štiti od djelovanja slobodnih radikala i sprječava bolesti krvnih žila poput arterioskleroze. Brojne studije o glogu ustanovile su da je on sigurna i dobro podnošljiva biljka. Međutim, glog se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.

Iako je glog siguran za korištenje nije ga preporučljivo koristi uz neke lijekove za srce. Najbolje je da posavjetovati s liječnikom prije nego što se sami upustite u liječenje uz pomoć gloga, piše Klix.