Ova biljka čini čuda: Jača srce, regulira tlak, potiče mršavljenje

Može se koristiti kao pomoć kod mršavljenja, jer potiče izbacivanje viška vode iz organizma.

Kinezi su nekad od gloga pravili fermentirano piće. Pripravci od gloga pripadaju u red onih biljnih lijekova čije je djelovanje klinički najopsežnije dokumentirano.

Glog jača i regulira rad srca. Osim toga, izvanredan je regulator krvnog tlaka. Mnoga istraživanja potvrđuju da pacijenti koji boluju od bolesti srca pozitivno reagiraju nakon konzumacije gloga, manje se umaraju i manje doživljavaju simptome poput nedostatka daha i “preskakanja” otkucaja srca.

VIDI OVO: Bosiljak je biljka nad biljkama: Evo što sve liječi

Glog je jedna od biljaka s najjačim umirujućim učinkom. Pomaže kod umora, manjka energije, lošeg sna, teškog disanja, vrtoglavica, lupanja srca, tjeskobe, nervoze i šuma u ušima. Vrijedan je i u menopauzi.

Glog jača srce regulira tlak potiče mršavljenje
Foto: Pixabay

Može se koristiti kao pomoć kod mršavljenja, jer potiče izbacivanje viška vode iz organizma. To ga svojstvo čini korisnim i kod celulita, edema i bolesti zglobova.

VIDI OVO: Najljekovitija biljka na svijetu koju ne cijenimo dovoljno

Također, štiti od djelovanja slobodnih radikala i sprječava bolesti krvnih žila poput arterioskleroze. Brojne studije o glogu ustanovile su da je on sigurna i dobro podnošljiva biljka. Međutim, glog se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.

Iako je glog siguran za korištenje nije ga preporučljivo koristi uz neke lijekove za srce. Najbolje je da posavjetovati s liječnikom prije nego što se sami upustite u liječenje uz pomoć gloga, piše Klix.

NAJNOVIJE!