Bivši LGBT muškarci i žene se okupili kako bi demonstrirali slobodu koju su pronašli u Isusu
Foto: Lifesitenews.com

Bivši članovi LGBT zajednice su se okupili u drugom godišnjem „Hodu za slobodu“ gdje su objavili slobodu koju su pronašli u napuštanju LGBT praksi i u povratku Isusu.

„Pogledajte ovo! To je nevjerojatno! Kažu da ne postojimo!“, rekao je suosnivač hoda, M.J. Nixon. Ove godine je sudjelovalo oko 200 ljudi što je tri puta više osoba nego prošle godine.

Bivši transseksualac Jeffrey McCall započeo je hod govoreći da nitko prisutan nije bio prisiljen na promjenu: „Bila je to moć Duha Svetoga i milost Isusa Krista koja se slila na nas.“

Uslijedila su brojna svjedočanstva od raznih ljudi, raznih rasa i opredjeljenja, koji su progovorili o obraćenju i odluci da slijede Isusa i slobodu koju su našli nakon odmicanja od života dominiranih homoseksualnošću ili spolnom disforijom, prenosi Lifesitenews.

Naš identitet nije u našoj seksualnosti nego u Isusu Kristu.

Angel Colon, koji je preživio masakr u noćnom klubu u Orlandu, gdje je umrlo 49 osoba, ispričao je svoju priču o preobraćenju koja je počela na tu kobnu noć prije tri godine.

„Dok sam ležao na podu, nakon što sam upucan nekoliko puta – nepomičan – rekao sam Gospodinu: ‘Neću izaći iz ove zgrade mrtav’“, prisjetio se Colon.

PROČITAJTE: Homoseksualac nakon godinu dana celibata shvatio da je heteroseksualan

„Obećao Si mi da imam svrhu u životu. Obećao si mojoj majci da je beba u njezinoj utrobi posebna i da imaš svrhu za njezin život“, rekao je, „Ne odlazim mrtav s ovog mjesta, Gospodine; odlazim živ, i kada to učinim, slavit ću te ostatak svog života.“

Colon je održao svoje obećanje Bogu, putuje svijetom i govori o slobodi koju je pronašao u Isusu Kristu.

„Ne želim tebe, želim Isusa.“

„To obećanje nije bilo lako, ali pogledajte na danas“, rekao je, „Pogledajte sve ove ljude ovdje, slave svoju promjenu u Isusu Kristu.“

Colon je objasnio da je pravo značenje slobode moći pogledati iskušenju u oči i reći: „Ne želim tebe, želim Isusa.“

„Tako znate da ste slobodni“, dodao je, „Naš identitet nije u našoj seksualnosti nego u Isusu Kristu.“

„Nije to bila opozicija homoseksualac nasuprot heteroseksualcu, nego izgubljen nasuprot spašenom.“

Drugi preživjeli iz spomenute tragedije, Luis Ruiz, rekao je da je, kao i za mnoge druge sudionike Hoda, razlog zašto je on tamo to što „mama i tata nikada nisu kompromitirali evanđelje“.

PROČITAJTE: Bivši gay aktivist upoznao Isusa koji mu je promijenio život

„Molili su se i molili i nisu vjerovali u moju situaciju, nego u moju sudbinu, moj identitet u Isusu Kristu. Nije to bila opozicija homoseksualac nasuprot heteroseksualcu, nego izgubljen nasuprot spašenom“.

„On je jedini muškarac u mom životu“, dodao je, „Odabirem Njega nasuprot njemu.“

„Zahvaljujem Bogu za ovo događanje. Kao veteran od 15 godina u vojsci, danas idem u rat sa svima vama“, dodao je.

„Ovo je novi dan!“

Skupina je tako dostojanstveno hodala, citirajući Bibliju i dajući slavu Bogu i Isusu Krstu uz riječi hvale.