Bivši sotonist tvrdi da su ga molitve kršćana spriječile u činjenju zlih djela

Bivši sotonist je svjedok snage kršćanske molitve kada je rekao da su ga upravo one onemogućile u tome da izvrši ono što je naumio dok je u jednoj od svojih misija naišao na skupinu posrednika.

John Ramirez kaže kako je odrastao u obitelji gdje se naveliko prakticiralo vračarstvo. Neki od njegovih prijatelja su ga čak nazivali i Luciferovim sinom iz razloga što je sudjelovao u sotonističkim ritualima koji su često uključivali žrtvovanje životinja.

Nakon što je postao visoki svećenik sekte pod nazivom Palo Mayombe, Ramirez je ubrzo upoznao djevojku koja ga je pozivala u kršćansku crkvu i koja ga je upoznala sa svojim kršćanskim roditeljima. Ramirez je počeo ići na službe i s vremenom se obratio Kristu. No nakon što se odrekao vračarstva imao je velike napade.

Bez obzira na napade, Ramirez je ustrajao u vjeri i sada propovijeda Radosnu Vijest drugima. U svojoj knjizi pod nazivom „Naoružan i opasan: Krajnji plan borbe za pronalazak i pobjedu nad neprijateljem“ („Armed and Dangerous: The Ultimate Battle Plan for Targeting and Defeating the Enemy“) Ramirez je podijelio nekoliko savjeta kako se kršćani mogu oduprijeti zlu uz pomoć Duha Svetoga.

Ramirez kaže da je napisao ovu knjigu kako bi kršćani mogli dobiti uvid u to kako svatko od njih može primijeniti napadačke i obrambene strategije u duhovnoj borbi. Objasnio je da je sotonizam puno uspješniji ako se upotrijebi protiv kršćana koji se ne mole. Sjetio se jedne situacije, koja se dogodila prije obraćenja, kada se susreo sa skupinom vjernika koja se molila kako on ne bi mogao izvršiti svoj zadatak. „To su ti vjernici, ta skupina ljudi, ti posrednici koji su me toliko namučili na duhovnoj razini“, rekao je za CBN vijesti.

Zbog molitve kršćana odustao je od svojih zadataka

„Kada sam došao u susjedstvo, vidio sam da su oni zajedno u duhu i da se drže za ruke. Jesu li se zaista i fizički držali za ruke? Ne znam, ali u duhovnoj dimenziji oni su se držali za ruke. I ne samo to. Uspjeli su me otjerati iz svog susjedstva“, dodao je.

Ramirez kaže da je odustao od zadatka zbog snage molitve tih kršćana. On sada potiče kršćane da prošire svoje molitve i da se mole za škole, za susjedstva i za cijele narode. Pastor kaže kako ništa u životu ne bi mijenjao za ono što je dobio u Kristu, piše Christian Today.

„Dvadeset i pet godina mogao sam činiti bilo što, bilo kome, bilo gdje“, rekao je Ramirez za CBN News. „Sve drugo osim Krista je bezvrijedno. On je moj Broj Jedan. On je dah koji dišem. On hoda sa mnom. Čujem zvuk Njegova glasa u svome uhu“, dodao je.