blago krotkima

Blago krotkima, jer će baštiniti zemlju! (Matej 5,5)

Krotkost počinje kad stavimo svoje pouzdanje u Boga. Potom, zato što mu vjerujemo, svoj put predajemo njemu. Predajemo mu svoje brige, svoje frustracije, planove, odnose, poslove i svoje zdravlje.

Zatim strpljivo čekamo na Gospodina. Pouzdamo se da će Njegovo vrijeme, Njegova moć i Njegova milost proizvesti najbolji mogući način na koji će dobiti slavu, a bit će za naše dobro.

Rezultat pouzdavanja u Boga, predavanja naših briga Njemu i strpljivog čekanja na Boga je što tako ne dajemo mjesta brzoj i razdražljivoj ljutnji. Umjesto da dajemo mjesto gnjevu, svoj slučaj predajemo Bogu i puštamo da nas obrani ako tako izabere.

A onda, kako kaže Jakov, u mirnom pouzdanju, spori smo na govor, a brzi na slušanje (Jak 1,19). Postajemo razboriti i otvoreni za ispravljanje.

VIDI OVO: 10 znakova poniznih ljudi

Krotkost voli učiti. Prijateljeve udarce broji kao dragocjene. A kad mora reći riječ kritike osobi koja je u grijehu ili prijestupu, govori s dubokim uvjerenjem vlastite pogrešivosti i osjetljivosti na grijeh i krajnje ovisnosti o Božjoj milosti.

Mirnoća, otvorenost i osjetljivost krotkosti lijepa je i vrlo bolna stvar. Ide protiv svega što jesmo u našoj paloj prirodi. Potrebna joj je nadnaravna pomoć.

Ako ste učenik Isusa Krista, to jest, ako se pouzdajete u Njega, predajete mu svoj put i strpljivo čekate na Njega, Bog vam već pomaže i pomagat će vam i više.

A primarni način na koji će vam pomoći jest da uvjeri vaše srce da ste nasljednik Isusa Krista i da je svijet i sve u njemu vaše.

Izvor: DesiringGod.org