Bog će ispuniti obećanje
Foto: Pixabay

Kad je Jakov bio na drugoj strani rijeke, Ezav mu je dolazio u susret s naoružanim ljudima, a Jakov je revno tražio Božju zaštitu govoreći: ”Ti si rekao: obilnim ću te dobrima obasipati” (Post 32,13).

Kako je snažna ovakva molitva! Jakov je Boga držao za riječ ”Ti si rekao”. Karakteristika Božje vjernosti je poput zlatna ugla Njegovog oltara na koji se uvijek možeš osloniti.

Obećanje ima tu istu moć i danas, čak i mnogo više od: ”Ti si rekao: obilnim ću te dobrima obasipati”. Jer kad je On rekao, On će i učiniti. Bog je istinit, a čovjek je lažac.

Salomon je kod otvaranja hrama također upotrijebio ovu moćnu molitvu. Molio se Bogu podsjećajući ga na riječi obećane njegovom ocu Davidu da će blagosloviti to mjesto. Ako čovjek nešto obeća tada je obavezan obećanje ispuniti u određeno vrijeme, inače gubi ugled. Nikada se neće moći reći da Bog nije platio svoje račune. Ugled Svemogućeg nikad se nije i nikad se neće poljuljati. On je točan: nije prebrz a niti kasni.

VIDI OVO: Ono što Bog obećava, Bog uvijek i daje: Tri Božja obećanja koja nikada ne smiješ zaboraviti

Ispitaj dobro riječ Božju, iskustva Božjih ljudi i uočit ćeš da se podudaraju od početka do kraja. Mnogi stari vjernici govore kao Jošua: ”Nije izostalo ništa od svega dobra što vam je obećao Gospod Bog naš. Sve vam se ispunilo, nije izostalo ništa”.

Ako imaš Božje obećanje ne moli sa ”hoćeš li”, već svoju molbu donesi sa sigurnošću. Gospodin želi ispuniti svoje obećanje, inače ga ne bi ni dao.

Bog ne daje obećanje kako bi nas nakratko umirio, da bi nam dao nadu za neko vrijeme, pa nas na kraju odbio. Ako On nešto obeća, onda će učiniti kako je rekao.

Autor: Charles Spurgeon