21 biblijski stih koji potvrđuje da će se Bog pobrinuti za vas

Biblija je puna nadahnutih stihova o tome kako će se Bog pobrinuti za svoje sljedbenike.

Bog je potpuno svjestan naših potreba, a Biblija nam govori kako Bog želi da dođemo k Njemu sa svim našim potrebama i brigama koje imamo.

Često se okrećemo Bogu radi naših tjelesnih potreba, no mnogi (uključujući i autora ovog teksta) ne mole i ne traže da se On pobrine za naše duhovne i emocionalne potrebe.

Moramo se sjetiti da kad je naša pažnja usmjerena na Boga, i kada naš svjetonazor o Bogu pokazuje da vjerujemo da se On zanima i brine o svakom području našeg života; onda počinjemo biti upravo na mjestu gdje nas Bog želi.

To mjesto biti će tamo gdje stalno razgovaramo sa Bogom i slušamo ga što nam govori. Postoji mnogo stihova koji govore o tome kako će se Bog pobrinuti za nas. Evo, na primjer, samo 21 stihova iz Biblije o Božjoj providnosti koje možete pročitati i razmisliti o njima.

Luka 12,24 “Promotrite gavrane! Ne siju niti žanju, nemaju spremišta ni žitnice, pa ipak ih Bog hrani. Koliko li ste vi vredniji od ptica!”

Biblijski stihovi o tome kako će s Bog pobrinuti za vas

Postanak 3,21 I načini Jahve, Bog, čovjeku i njegovoj ženi odjeću od krzna pa ih odjenu.

Postanak 9,3 Sve što se kreće i živi neka vam bude za hranu: sve vam dajem, kao što vam dadoh zeleno bilje.

Izlazak 14,22 Izraelci siđoše u more na osušeno dno, a vode stajahu kao bedem njima nadesno i nalijevo.

Job 38,41 Tko hranu gavranovima pribavlja kad Bogu ptići njegovi cijuču i naokolo oblijeću bez hrane?

Psalam 34,10 Bojte se Jahve, vi sveti njegovi: ne trpe oskudice koji ga se boje.

Psalam 81,11 Ja sam Jahve, Bog tvoj koji te izvedoh iz Egipta: otvori svoja usta da ih napunim!

Psalam 84,12 Jahve, Bog, sunce je i štit: on daje milost i slavu. Ne uskraćuje Jahve dobara onima koji idu u nedužnosti.

Matej 6,31-32 Nemojte dakle zabrinuto govoriti: ‘Što ćemo jesti?’ ili: ‘Što ćemo piti?’ ili: ‘U što ćemo se obući?’ Ta sve to pogani ištu. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno.

Filipljanima 4,19 A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu.

Hebrejima 11,6 A bez vjere nemoguće je omiljeti Bogu jer tko mu pristupa, vjerovati mora da postoji i da je platac onima koji ga traže.

Biblijski citati o obraćanju Bogu za naše potrebe

Matej 7,7 Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se!

Matej 7,11 Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac vaš, koji je na nebesima, dobrima obdariti one koji ga zaištu!

Matej 21,22 I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete.

Ivan 14,13-14 I što god zaištete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu. Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.

Ivan 15,7 Ako ostanete u meni i riječi moje ostanu u vama, što god hoćete, ištite i bit će vam.

Ivan 15,16 Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime.

Ivan 16,23-24 U onaj me dan nećete ništa više pitati. Zaista, zaista, kažem vam: što god zaištete u Oca, dat će vam u moje ime. Dosad niste iskali ništa u moje ime. Ištite i primit ćete da radost vaša bude potpuna!

Rimljanima 8,32 Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati?

Jakovljeva 4,1-2  Odakle ratovi, odakle borbe među vama? Zar ne odavde: od pohota što vojuju u udovima vašim? Žudite, a nemate; ubijate i hlepite, a ne možete postići; borite se i ratujete. Nemate jer ne ištete.

1. Ivanova 3,22 I što god ištemo, primamo od njega jer zapovijedi njegove čuvamo i činimo što je njemu drago.

Konačno mišljenje

Jedno od glavnih utisaka koje sam imao dok sam pisao ovaj članak je slika i dojam o Bogu kao našem pravom Nebeskom Ocu. Riječi Pisma su oslikale ovu predivnu sliku Boga koji nas toliko voli da će se pobrinuti za nas u svim područjima života.

Bog će se pobrinuti za vas, isto kao što se brine o poljskim ljiljanima. Bog je najbolji Otac ikad i On zna koje su naše potrebe, i koje su naše želje. Ponekad, ovo dvoje znamo pomiješati, ali uistinu se možemo pouzdati u Boga. Možda ste otvorili ovaj članak jer ste u lošoj fazi života, i ne znate kome da se obratite. Možda imate problema, u financijskom ili emotivnom ili duhovnom smislu.

Možda se osjećate kao da ste u tome sami. Nadam se da će vas čitanje ovih stihova iz Pisma ohrabriti u tome da Bog zna što se događa u vašem životu i da će se On pobrinuti za vas. Ne znamo uvijek kako će se to desiti, i postoje situacije koje se čine bezizlazne, ali Gospodin Bog je velik Bog, i On još uvijek radi na tome da učini nešto prekrasno iz naše zbrke. Moja molitva za vas je da se molite i razgovarate sa Bogom o svemu što prolazite. On voli svoju djecu, i obećao nam je da će uvijek biti s nama, bez obzira što god prolazimo.

Autorica: Daryl Evans; Izvor: Whatchristianswanttoknow.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!