Bog će zgaziti vaše neprijatelje

Kad god se suočite s neprijateljem ili s raznim iskušenjima, uvijek morate zapamtiti da se ne suočavate sami i da će Bog zgaziti vaše neprijatelje.

Kao dijete Božje, Bogu ste dragocjeni. Bog vas štiti jer ste Mu posebni i neće dopustiti da vas životni pritisci poraze.

Kad god se suočite s neprijateljem ili s raznim iskušenjima, uvijek morate zapamtiti da se ne suočavate sami. Kad god se borite s neprijateljem, Bog je tu pored vas.

Bog vodi vaše bitke 

U većini slučajeva Bog u vaše ime radi iza kulisa. Kada su Izraelci strahovali od Egipćana, koji su im se izdaleka približavali i htjeli ih pobiti, Mojsije im je rekao da će se Gospodin boriti za svoj izabrani narod.

“Ne bojte se!” – reče Mojsije narodu. “Stojte čvrsto pa ćete vidjeti što će vam Jahve učiniti da vas danas spasi: Egipćane koje danas vidite nikad više nećete vidjeti. Jahve će se boriti za vas. Budite mirni!” (Izlazak 14, 13-14)

Budući da je Egipćane potopilo Crveno more, Izraelci nisu morali upotrijebiti niti jedan mač, koplje ili bilo koju vrstu oružja da bi porazili svog neprijatelja. Sve borbe Bog je vodio u ime svoga izabranog naroda.

Bog će zgaziti vaše neprijatelje

Bez obzira na probleme i nevolje kroz koje prolazite, bilo da se radi o zdravstvenom, ekonomskom, financijskom ili obiteljskom problemu: “Ne bojte se. Stojte čvrsto!”

Dajte svoje probleme Bogu u molitvi i pouzdajte se u Njega da će voditi vaše bitke. U životu postoje razne stvari koje ne možete kontrolirati i koje su izvan vašeg vlastitog razumijevanja. Samo Bog može kontrolirati sve stvari i samo Bog nikada ne može biti poražen. Stoga, budite jaki i dopustite Gospodinu da se bori za vas.

S pomoću Božjom hrabro ćemo se boriti, a on će zgaziti naše dušmane. (Psalam 60, 14)

Bog je taj koji će zgaziti vaše neprijatelje. Bog je taj koji će pobijediti vaše probleme. Bog je taj koji će dobiti vaše bitke. Ne prolazite sami kroz sve. Bog ide ispred vas.

Što te danas preplavljuje? Što dolazi protiv tebe? Koja situacija izaziva strah? Odmah reci Bogu poput Jošafata: “Ne znam što učiniti, ali oči su uprte u te.” (2. Ljetopisa 20, 12)

Zatim ga slavi i veličaj Njegovo ime. I gledaj kako Bog radi. Ovu bitku neće dobiti vaša moć, nego Božja moć. Gospodin je uvijek s vama, On je vaš zapovjednik i s Njim ćete pobijediti.

PROČITAJTE JOŠ: