4 stvari koje Bog čini u vama dok čitate Bibliju

Što Bog čini u vama dok čitate Bibliju? Imate baštinu koja vam pripada. Ako čitate Božju Riječ, ona vam obećava jednu takvu.

Biblija u Djelima 20,32 kaže: „I sad vas, braćo, povjeravam Bogu i riječi milosti njegove, koja je uzmožna izgraditi vas i dati vam baštinu među svima posvećenima.“

Baština je ono što dobivate kao dio obitelji koja je s pravom vaša.

Pretvarajte se da je vaš otac milijarder Warren Buffett, i on umre. Ako nikada ne odvojite vrijeme i pročitate oporuku, bili biste bezumni. Ne biste dobili ono što vas s pravom dopada. Ne biste imali koristi od onoga što vam pripada kao djetetu od Warrena Buffetta.

Kada postanete Isusov sljedbenik, niste samo vjernik – već pripadnik. Postajete dio Božje obitelji. Obiteljske privilegije dolaze zajedno s odlukom. Posjedujete duhovnu baštinu.

No, ako bi vam prošao cijeli život, a niste znali koje su vam prednosti dostupne kao Božjem djetetu, to bi bilo žalosno – i bezumno. Bog želi da rastete i znate što vam je dostupno od njega. Zato trebate čitati Bibliju.

VIDI OVO: Zašto svakodnevno trebamo čitati Bibliju?

Biblija to kaže u 2. Timoteju 3,16-17: „Svako je Pismo od Boga nadahnuto i korisno za poučavanje, za prijekor, za popravljanje, za odgajanje u pravednosti, da čovjek Božji bude potpun, opremljen za svako dobro djelo.“

Svrha Biblije je da vam pomogne živjeti naum koji Bog ima za vaš život; to je Božja baština koja vas spada. Bog želi da budete potpuno opremljeni za ono za što ste stvoreni. Da bi to postigao, Bog čini četiri stvari kroz Pismo:

  • Uči vas. Bog vam pokazuje put kojim trebate ići.
  • Prekorava vas. Bog vam pokazuje kad skrenete s puta.
  • Ispravlja vas. Bog vam pokazuje kako se možete vratiti na put.
  • Odgaja vas. Bog vam pokazuje kako možete ostati na putu.

Tako vam Božja Riječ pomaže da rastete i dobijete tu veliku baštinu koju vam je Bog pripremio.

Nekoliko pitanja za razmatranje:

  • Kako bi se vaš život promijenio ako bi odražavao istinu posjedovanja baštine od Kralja nad kraljevima?
  • Koje koristi imate od vaše baštine koju još niste primili?
  • Je li vam Biblija svakodnevno koristan alat? Koristite li u potpunosti njezine upute?

Autor: Rick Warren; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!