Bog djeluje iza kulisa
Foto: Pexels

Zapamtite, Bog djeluje iza kulisa, kako bi pripremio osobe i situacije. S povjerenjem u Boga, predajte se Božjim planovima i Njegovom vremenu.

Čekanje na Boga. To je teško za učiniti, zar ne? Iako znamo da je Bog savršen i da je nemoguće za Boga da kasni, ponekad nam izgleda kao da Bog itekako kasni. 

Kako naučiti čekati na Gospodina

Moja srednja kćer, Amy, uskoro će diplomirati poslovni marketing i umjetnost, na sveučilištu u Austinu, u Teksasu. Kao i kod svih diplomaca, ono što je visoko na njezinom popisu prioriteta jest dobiti posao u struci. No Amy je morala naučiti čekati na Gospodina i nastaviti Mu vjerovati, čak i onda kada je izgledalo kao da se ništa ne događa i kada su zabrinutost i strah nastavljali kucati na njezina vrata. Vjerujem da će njezina priča biti na ohrabrenje mnogima koji čekaju na Boga. 

„Veći dio posljednjeg semestra brinula bih se oko moje budućnosti. Brinula sam se da ću možda diplomirati i da neću moći pronaći posao, da ću možda dobiti samo jednu ponudu i da će ona biti loša, da ću se morati vratiti u svoj rodni grad i da ću ondje morati raditi neki potplaćeni posao. Nisam voljela to pitanje ”Kakvi su tvoji planovi,” jer jednostavno nisam imala planove. Sa svakom poslovnom odbijenicom, te negativne i grozne misli bile su dodatno potvrđene. Pomislila bih, ”dobro Bože, niti ova tvrtka me ne želi. Hvala.” Zaista jesam. Samo sam iskrena. 

Bila sam užasno zabrinuta oko ovoga. Cijeli svoj život sam provela obrazujući se. Pa onda opet obrazovanje. Nikada nisam razmišljala što nakon fakulteta. Mislila sam da ću se jednom udati i da će to biti to, na neki način. Nisam mogla zamisliti ono što se krije u budućnosti i umjesto razmišljanja o velikim stvarima, razmišljala bih o tužnim scenarijima. 

No u utorak, prije Dana zahvalnosti, dobila sam izvrsnu ponudu za posao od sjajne tvrtke. Prihvatila sam pozivnicu i počela sam raditi u Woodlandsu, u Teksasu u veljači. Slava Bogu. 

Kada pogledam unatrag, vidim da je Bog svime upravljao. On je imao puno veći plan za moj život. Bog je bio u kontroli i kao da je meni govorio cijelo to vrijeme: „Amy, kćerkice moja, molim te čekaj na mene! Vjeruj mi, jer želim te blagosloviti obilnim životom, kao što sam ti obećao!“ 

Htio sam podijeliti ovu priču jer znam da postoje stvari u našim životima u vezi kojih čekamo Boga. Vjerujte mi i ja imam takve stvari. No ako mi je Bog nešto dao u jednom području života, zašto imamo problema s vjerovanjem da će se pobrinuti za nas u drugom području života? Nije li rekao da će Bog ispuniti želje naših srca? Nije li rekao da je Bog došao kako bismo imali život u izobilju? 

Zapamtite, Bog djeluje iza kulisa

Nemojte se u svojoj situaciji ponašati poput mene. Čekajte na Boga s pouzdanjem i povjerenjem. Sjetite se onoga što vam je Bog dao. Je li vas ikada iznevjerio? Jeste li ikada išli sami? 

Bez obzira na ono što čekate danas, znajte da Mu možete vjerovati. Rimljanima 8, 32 nam govori: „Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati?“ 

Hvala ti Amy, ovo sam ne bih mogao bolje reći. 

Neka vam Bog podari svoje milosrđe dok čekate na to da Bog otvori svoja vrata i čini čudesa. Zapamtite, Bog djeluje iza kulisa, kako bi pripremio osobe i situacije. Stoga, s povjerenjem u Boga, predajte se Božjim planovima i Njegovom vremenu. Bog će vas uzvisiti u pravo vrijeme. Kako to znam? Zato što je to obećao! 

Autor: Jeff Schreve; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ: