5 znakova da Bog dopušta vezu s nekom osobom

Kako možemo znati da Bog dopušta vezu? Donosimo pet znakova koji otkrivaju da Bog želi da budete zajedno s nekom osobom.

1. Zajednički interesi i zajednička predanost su znak da Bog dopušta vezu

Jedan znak, koji je iznimno važan, ali ujedno i tako očit da ga mnogi ne primijete, jest potreba za zajedničkim interesima kod obje osobe. Razgovarala sam sa stotinama kršćanskih samaca koji su me pitali želi li Bog da budu s nekim, ali su tek trebali odrediti je li ta druga osoba zainteresirana za njih. 

Mnogi samci žele sigurnost saznanja da će se veza dogoditi prije nego se otvore i otkriju svoje osjećaje osobi koja im se sviđa. 

Bog će često otkriti Svoju volju za tu vezu kroz vaše izražavanje osjećaja i način na koji druga osoba odgovori na njih. 

Kada postoji zajednički interes, zajednička predanost i zajednička volja za pomicanjem veze prema naprijed, zdravim tempom, to su snažne indikacije da Bog želi da budete s tom osobom. 

2. Kada Bog dopušta vezu, On će je omogućiti na praktične načine

Veze su vrlo posebno mjesto u životu na kojem se duhovno i praktično neprestano prožimaju i kombiniraju. Za kršćane će biti mnogo raznih duhovnih indikatora da Bog želi ili ne želi da budu s nekime. No. Bog će ujedno progovarati i kroz praktično. 

Na primjer, ako zaista želite biti s nekim, ali ta osoba dobije posao i preseli se na daleko mjesto te se ne čini zainteresirana za vezu na daljinu, ta praktična barijera u vezi je jasan znak da Bog ne želi da budete zajedno. 

U drugu ruku, kada postoje potrebni praktični sastojci za vezu, to je znak da Bog želi da budete zajedno. 

Izreke 16,9 kažu: „Srce čovječje smišlja svoj put, ali Jahve upravlja korake njegove“. Kada primijenimo taj citat na naše glavno pitanje, to znači da nećemo samo željeti biti s nekime u srcu, nego kada Bog želi da budemo s tom osobom, On će omogućiti da praktično djelujemo kako bi održali vezu čak i na daljinu. 

3. Kada Bog dopušta vezu, uvijek će postojati biblijske potvrde

Kada je riječ o vezama, kršćani imaju veliku prednost koju ne-kršćani nemaju. Mi se ne moramo pitati i nagađati o tome što Bog želi ili ne želi za nas u životu. Kada čitamo Bibliju mi učimo specifične detalje o tome kako Bog želi da živimo naše živote. 

Lako je ostati preplavljen sa svim nepoznanicama u vezi, a tada gubite fokus na ono što vam je već poznato. 

Većinu vremena nećemo znati sve što želimo znati, ali možemo uvijek znati što trebamo znati tako da primijenimo Božju riječ na našu vezu. 

Biblija nam pokazuje što je ključno i najvažnije. Ako bi vaša veza dovela do toga da ne poslušate neki dio Biblije, ta veza onda očito nije od Boga. No kada vam veza zapravo pomaže da poštujete ono što je Bog rekao u Bibliji, to je znak da Bog vjerojatno želi da budete s tom osobom. 

4. Znak da Bog želi da budete zajedno su izazovi koji vas grade kao par umjesto da vas razdvoje

Nije mudro tražiti najlakši put i pretpostaviti da Bog želi da njime idete. Cesta koja vodi do Božje volje za vaš život je često cesta obilježena većim iskušenjima i testovima nego lakši put naprijed.

Bog disciplinira one koje voli kao što nas uči Hebrejima 12,5-6. U 1. Petrova 4,12-19 mi učimo da ne trebamo biti iznenađeni iskušenjima koja nas testiraju, jer smo kao kršćani pozvani donijeti Bogu slavu kroz te teškoće. Kada Bog spaja dvoje ljudi, On će osnažiti i učvrstiti njihovu vezu, ne kroz laka vremena, nego kroz teška. 

Nemojte me krivo shvatiti, veza mora biti ispunjena radošću, zabavom i lijepim razdobljima. No jedan od znakova da Bog zaista želi da budete s nekim je kada koristi teške situacije kako bi osnažio vašu međusobnu povezanost, a ne kako bi ju oslabio. Mislim na financijske probleme, stvari koje su izvan naše kontrole kao i na neslaganja koja su česta u vezama… ne mislim da nepoštivanje i na nevjeru. 

5. Kada Bog spaja dvoje ljudi bit će prisutna zajednička želja, odvajanje vremena i energije kako bi veza funkcionirala

Najbolje stvari u životu zahtijevaju najviše vremena kako bi se održale i rasle. Ovaj je princip najuočljiviji kada je riječ o vezama. 

Bez rada i mnogo energije, veza će umrijeti. Ako netko ne može naći snage da vas nazove poslije posla, veza se neće dogoditi. Ako ne volite nekoga dovoljno da odvojite svoje vikende kako bi upoznali tu osobu, onda vam ta veza nije suđena. 

Kada Bog zaista želi da budete s nekim, On će vam dati nadnaravnu energiju kako biste napredovali u vezi. Ako nema energije i želje za žrtvom, onda je to znak da se vaša veza neće ostvariti. 

Autorica:

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!