Bog ima divna obećanja za sve koji mu vjeruju

Bog ima divna obećanja za sve koji mu vjeruju. Nevolje, patnje, problemi, porazi se mogu preokrenuti u blagoslove.

Bog za svoje koji mu vjeruju i pouzdaju se u njega ima divna obećanja preokreta svakog njihovog životnog udesa; preokreta neuspjeha u uspjeh, poraza u pobjedu, bolesti u zdravlje, poniženja u uzvišenje, izgubljenosti u spasenje, ropstva u slobodu, oskudice u izobilje, žalosti u radost, nesreće u sreću i zla u dobro.

Biblija je puna takvih Božjih obećanja od svoje prve pa do posljednje stranice

Tko istinski vjeruje u Gospodina, njegovu pisanu riječ i njegova obećanja, te s tom vjerom ustrajno moli, ište, traži i vapi Bogu za milost preokreta svog životnog udesa, sigurno će ga i doživjeti.

Čim je majka rodila sina, nadjenula mu ime Jabes, govoreći: ”U teškim sam ga mukama porodila. Zato neka se zove Jabes.” Jabes znači čovjek boli i trpljenja. I doista, kakvo mu je bilo ime takav mu je bio i život: pun trpljenja i patnji. U svojem patništvu okrenuo se Bogu i zavapio: „Smiluj mi se Bože! Udijeli mi milost da toliko ne trpim u svom životu. Evo, već godinama prolazim iz poraza u poraz, iz neuspjeha u neuspjeh, iz jedne nevolje u drugu nevolju, iz jedne patnje u drugu patnju. Olakšaj mi život i učini da i ja konačno počnem uspijevati u preostalim danima svoga života.” I doista, Bog ga je uslišio, olakšao mu život i blagoslovio uspješnim životom (2. Ljet 4 – 10).

PROČITAJTE: Jabesova molitva za zaštitu i blagoslov

Tvoji životni izazovi, iskušenja, neuspjesi i patnje budu ti ponekad jako teški i čine te nezadovoljnim i nesretnim. No, i ti se kao Jabes potpuno svojom vjerom, pouzdanjem i predanjem okreni svom Bogu , te ustrajno mu vapi, sve dok ti se ne smiluje i preokrene tvoj životni udes.

Da, sada možda i ti poput Jabesa imaš patnički život, ali sve će se to promijeniti. Bog zna što je za tebe najbolje. Ono što je on za tebe isplanirao jest najbolje za tvoj život. On neće u nedogled dopustiti da trpiš. Bog je vjeran svojim obećanjima: što je obećao, to će sigurno i ispuniti – kad tad on će preokrenuti tvoj udes.

Svaka nevolja koja te snalazi Božjim dopuštenjem, u službi je mijenjanja tvoga bića i života na bolje: postati ćeš bolja osoba sa također i boljim životom.

Dok to ne doživiš, ne zavidi drugima na onom što jesu, što imaju ili u čemu uspijevaju. Budi zadovoljan sa onim što imaš i zahvalan Bogu na darovima i dobrima kojima te je obdario. Opredijeli se, umjesto žalosti za radost. Čitamo: „Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam: radujte se!”

I na drugom mjestu: ”U radosti vašoj bit će i snaga vaša.” Uostalom, Bog voli vesela darivatelja. Doista, mi kao kršćani imamo razloga uvijek se radovati jer smo kao djeca Božja budući baštinici Božjega kraljevstva, te nam pripada pravo na svaku potrebnu milost i blagoslov u nebesima. Dakle, što nam treba, molimo se i dobit ćemo.

Ti si Božje originalno remek djelo

To znači jedinstven i neponovljiv: nitko nije kao ti. Jer si drugčiji od svih ostalih, Bog za tebe ima i drugčiji plan: različit od svih ostalih ljudi.

Budi, stoga, onakav kakvog te je on zamislio, stvorio i kakvog te on hoće imati. Stoga ne pokušavaj biti kao drugi, oponašati ih ili imitirati. Ako to činiš, nisi po Božjoj volji i biti ćeš veliki promašaj u životu.

Baš zato što si drugačiji, Bog ima za tebe i drugačiji plan i vodstvo: tvoj put je drugačiji od ostalih ljudi.

Možda ti teško pada što te on sada provodi kroz mnoge neuspjehe i trpljenja od kojih su mnogi drugi oko tebe pošteđeni. No, on će te iz svega toga izvesti i okrenuti ti svako zlo u dobro. Dok se to ne dogodi, u svemu prije svake tvoje odluke, izbora, opredjeljenja, poduzimanja, djelovanja i akcije traži što je volja Božja za tebe: moli se za njegovo vodstvo. Makar je tvoj put ponekad trnovit i težak, prihvati ga, idi njime i Bog će te blagosloviti najboljim blagoslovima za tebe. Amen!

Autor: Antun Koprivnjak