Bog ima potpunu kontrolu nad svim okolnostima u vašem životu
Foto: jesusfilm.org

Bog ima kontrolu nad svime što se događa u vašem životu. Svaka okolnost u životu je prošla kroz Gospodinove prste prije nego što je došla do nas. 

Kralj David bio je preplavljen težinom vanjskih pritisaka i unutarnjih boli (Psalam 55,1-23). Tereti dolaze u različitim emotivnim, duhovnim i fizičkim oblicima, ali su svi teški i izazivaju napor. Svako od nas se može identificirati s Davidovom željom: “O, da sam ja krila golubinja, odletio bih da otpočinem!” (stih 6).

Neki od tereta koje nosimo nisu dio Božjeg plana za nas. Vučemo za sobom krivicu koja ostaje i nakon priznanja grijeha, a također pokušavamo funkcionirati dok brinemo o budućnosti. Onda sve to zalijemo s malo gorčine i nepraštanja jer život nije bio fer prema nama. Ovi tereti nisu od Gospodina, i On vam neće pomoći da nosite ono što vam je rekao da se oslobodite.

Druge terete, međutim, nam je dao Bog. Daje nam odgovornosti, što nas može usporiti, a ponekad nam daje poteškoće u odnosima koje nam slamaju srca. Kad takvi problemi i kušnje potraju, mogu isušiti život iz nas i preplaviti nas.

PROČITAJTE: Bog je u kontroli: Zašto trebamo vjerovati u suverenog Boga?

Ali zapamtite, svaka okolnost u životu je prošla kroz Gospodinove prste prije nego što je došla do nas. S Njegove točke gledišta, i stvari koje su za nas preteške su prilike da ovisimo o Njemu. Bog nikada nije namjeravao da Njegova djeca nose teret bez Njegove pomoći. On kaže da ih predamo Njemu i obećava da će nas održati.

Predavanje briga Bogu znači predati ih potpuno Njegovoj kontroli. Više nećete moći upravljati i kontrolirati situaciju po svojoj želji, već sloboda koju Krist nudi će vas osloboditi težine tereta. On će vas održati svojim mirom ako se uzdate u Njega.

Autor: Charles F. Stanley; Izvor: 808bo.com