Bog ispunjava želje onih koji u molitvi ovo traže
Foto: Unsplash

Bog se raduje kada ispunjava molitve onih koji su ispunjeni znanjem o Njegovoj volji i hodaju kroz život kako bi Njemu udovoljili.

„Zato i mi, od dana kada to čusmo, neprestano za vas molimo i ištemo da se ispunite spoznajom volje Njegove u svoj mudrosti i shvaćanju duhovnome: da živite dostojno Gospodina i posve mu ugodite, plodni svakim dobrim djelom i rastući u spoznaji Božjoj; osnaženi svakom snagom, po sili Slave njegove, za svaku postojanost i strpljivost; s radošću zahvaljujući Ocu koji vas osposobi za dioništvo u baštini svetih u svjetlosti.“ (Kološanima 1, 9-12)

Kao kršćani, svi želimo napraviti nužne promjene u svojim životima kako bismo bili sličniji Isusu. Isto smo tako zabrinuti za svoju braću i sestre vjernike, pogotovo za naše voljene. Ali promjena se ne događa ako se više trudimo ili ako po kući ostavljamo poruke s citatima iz Biblije, u nadi da će ih članovi obitelji pročitati i promijeniti se.

Najmoćnije sredstvo koje imamo je molitva, a Pavao nam je dao precizan primjer koji postavlja Krista u središte.

VIDI OVO: “Bog će ispuniti želje tvoga srca”: Što ovo zaista znači?

Vjernici se često mole bez promišljanja o tome što Bog želi učiniti sa životom osobe. Umjesto toga, usmjeravamo se na svoje ideje oko toga što bi On trebao napraviti. Koliko bi učinkovitije naše molitve bile kada bismo se molili u skladu s Božjom voljom, i ako bismo se poslužili Njegovom Riječi za izvor zahtjeva.

Molitva iz Kološanima 1 usmjerava se na želje koje Nebeski Otac ima za Svoju djecu. Kada stanemo pred Gospodina i svoje ime, ili ime prijatelja ili člana obitelji zamijenimo sa drugim licem „ti“ u stihovima 9 i 10, tada se molimo za Njegovu volju za tu posebnu osobu.

Gospodin se raduje kada ispunjava molitve onih koji su ispunjeni znanjem o Njegovoj volji i koji hodaju kroz život kako bi Njemu udovoljili.

Međutim, moramo biti oprezni da ne pomislimo kako je ova molitva poput čarobnih riječi. To tako ne funkcionira. Ove božanske kvalitete zahtijevaju vremena da se razviju u životu osobe.

Ako se molimo za sebe, moramo si pomoći onim načinima s kojima nas je opskrbio Bog kako bismo se posvetili, tj. preobrazili. To ćemo postići Njegovom Riječju. Ako želimo poznavati i razumjeti Božju volju, trebamo Ga o tome upitati i odgovor potražiti u Bibliji.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org